Listový šalát sa dá pomerne ľahko vypestovať. Režeme ho podľa potreby a vždy niečo na riadku zostáva. Pestovanie hlávkového šalátu je náročnejšie.
Zelenina a ovocie
Praktické informácie o sadení, pestovaní, hnojení, postreku a starostlivosti o ovocie a zeleninu. Všetko o strihaní a štepení ovocných kríkov a stromov.
Natrháte si vedierko jahôd, zopár zjete hneď a ostatné odložíte do chladničky. Lenže už na ďalšie dni nie sú také svieže ako po zbere. Čo s tým?
Každý šikovný záhradkár, ktorému záleží na zdraví svojej rodiny, sa dnes snaží používať čo najmenej chémie pri pestovaní plodín. Samozrejme, úrodu treba chrániť pred škodcami, ináč by sme o ňu prišli. Ponúkame vám niekoľko tipov na výrobu domácich biologických prípravkov.
Teploty vonku rastú, a preto je najvyšší čas zosumarizovať všetky jarné práce a pripraviť záhradku na leto. Onedlho tu bude obdobie zbierania úrody, ale samozrejme tiež ustavičného polievania a zbavovania buriny. Ako si to uľahčíte?
Karfiol je na našom území často pestovanou zeleninou. Avšak na to, aby sa nám podarilo vypestovať chutný a kvalitný potrebujeme zručnosť a skúsenosti. Viete, ako si vypestovať karfiol, ktorý s radosťou použijete na varenie či pečenie?
Zeleninová záhradka je nielen praktická, ale sledovať, ako plody rastú, je pre mnohých z nás relaxom a potešením. Radi by ste si niečo vypestovali aj vy, ale nemáte záhradu?
Ďalšou často pestovanou zeleninou, ktorá z času na čas prekvapí komplikáciami pri pestovaní, je stonkový zeler. Chutný, zdravý, voňavý, ale... Viete, ako problémy s pestovaním stonkového zeleru riešiť?
Pri čistení zeleniny nemusíte odrezky vyhadzovať do odpadkového koša. Máme pre vás ekologický i ekonomický spôsob, ako z nich mať ešte úžitok. Čerstvú vňatku v týchto ťažkých časoch určite ocení každý.
Ružičkový kel nie je plodina vhodná na pestovanie pre úplných začiatočníkov, pretože je náročná na živiny i vlhkosť. Kým sa dočkáte úrody, vyžaduje si veľkú dávku trpezlivosti. Niekto má ružičkový kel veľmi rád, inému zase vadí horkastá chuť. Našťastie existuje spôsob, ako túto horkosť zmierniť.
Tento mesiac je pre milovníkov kvetín veľmi dôležitý. Po 15. máji, keď už nehrozí nebezpečenstvo mrazov, konečne prichádza dlhoočakávaná sezóna výsadby letničiek do nádob, letných cibuľovín do záhonov, ale aj teplomilnej zeleniny na hriadky.
Väčšina zeleniny sa pestuje jednoducho: zasadíte, polievate a vyrastú vám chutné a zdravé plody. Nie každá je však takto nenáročná. Existuje päť druhov plodín, ktoré znamenajú pre záhradkárov výzvu.
Skorá jar je vhodná aj na výsev paštrnáka. Pozrite sa, ako postupovať, aby sme sa mohli tešiť z bohatej úrody.
Kde sa diskutuje