Ak vás zaujíma odpoveď na otázku, ako upiecť to najchutnejšie bravčové mäso, ste na správnom mieste. V článku preberieme všetko podstatné, aby vás výsledok očaril nielen chuťou, ale aj vôňou a textúrou.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Podplamenník je výbornou náhradou za pizzu. Pripomína naše posúchy či podpecníky. Jeho príprava je jednoduchá a na cesto potrebujete len pár ingrediencií.
Aj u vás doma mizne pečivo rýchlosťou blesku? Najlepším riešením, ako sa vyhnúť tomu, že sa minie v tej najnevhodnejšej chvíli, je upiecť si zásobu vlastného pečiva.
Rok čo rok sú pre svoju popularitu veľmi hľadávané, a to nielen v období fašiangov. Nadýchané šišky s jemnou kôrkou a ovocným džemom. A keďže chutia tak skvelo, máme pre vás originálny recept, ktorý zvládne aj začiatočník.
Mille feuille (čítajte mil foej) znamená v preklade tisíc listov. Populárny francúzsky dezert sa skladá z niekoľkých plátkov jemného lístkového cesta, plnky a ovocia. Pripravte si na Valentína jeho ľahšiu a diétnejšiu verziu.
Citrónová torta v tvare srdca je nielen skvelým osviežením na nedeľné popoludnie, ale môže byť aj chutným valentínskym darčekom. Jej príprava zaberie približne dve hodiny.
Aj vy si kupujete celý zväzok mrkvy aj s vňaťou? Mrkvu použijete a vňať šup do koša, či v lepšom prípade do kompostu? Možno vás to prekvapí, ale tie strapaté zelené vršky na mrkve si zaslúžia lepšie využitie. Sú totiž jedlé a nielenže sú jedlé, ale sú aj chutné a nabité živinami!
Jeho výrazná štipľavá chuť vynikne v nátierke aj v omáčke. Keďže prirodzene obsahuje konzervačné látky, pridáva sa k sterilizovanej zelenine, ktorá aj vďaka nemu získa tú správnu arómu.
Mäsiar Jozef Hlísta vám prezradí niekoľko užitočných tipov a trikov, ktoré oceníte pri príprave domácich klobás a na inšpiráciu pridá aj osvedčený recept.
V období prechladnutí sa zíde mať po ruke malú vzpruhu so silou prírody. Jednou z nich je aj zázvorový shot, ktorého príprava je prekvapivo jednoduchá. Ako už napovedá samotný názov, jeho základom je zázvor, čiže ďumbier lekársky.
Už ste niekedy jedli či dokonca pripravovali fondue? Toto pôvodom švajčiarske jedlo je ako stvorené na delenie sa s priateľmi.
Kde sa diskutuje