Recepty

Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.

Suchý dráždivý kašeľ neveští nič dobrého. Čo urobiť, aby ste sa nepríjemného kašľu zbavili čím skôr? Ak nechcete hneď siahnuť po voľne dostupných liekoch na kašeľ, vyskúšajte to tak, ako to robili generácie pred nami – pripravte si domáce prostriedky na boj proti kašľu, ktoré využívajú silu prírodných ingrediencií. Med, cibuľa, cesnak, zázvor, škorica a celý zástup byliniek v sebe ukrývajú jedinečné vlastnosti.

Lucia Gogová -

Vždy ma fascinovalo, ako si ľudia vymysleli rôzne spôsoby uskladnenia zeleniny a ovocia. Rovnako je to aj pri kapuste. Pri tlačenej kapuste si viete na dlhú dobu uskladniť veľké množstvo kapusty do súdka, ktorá nie je iba chuťovo výborná, ale aj zdravá. Kapusta obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov. Preto si myslím, že takýto súdok by nemal chýbať v žiadnej domácnosti.

Lukáš Urblík -

V našej záhrade pestujeme hrozno, ale nie v takom množstve, aby sme z neho mohli vyrábať víno, takže sme ho mali určené iba na priamu konzumáciu. Väčšinou sme ho však nestihli zjesť a postupne hrozno hnilo. Pred pár rokmi sme sa rozhodli, že vyskúšame vyrobiť hroznový lekvár. Ten mal veľký úspech, a tak sa z neho stala každoročná tradícia. Lekvár vždy varíme v kotlíku. Ak aj vy máte nadbytok hrozna a neviete, čo s ním, možno vás inšpiruje tento jednoduchý recept na hroznový lekvár.

Lukáš Urblík -

Domáci vývar má tú pravú rodinnú atmosféru. U niekoho je neodmysliteľnou súčasťou nedeľného obeda, ďalší po ňom siahne, keď sa chce čím skôr vystrábiť z choroby. Recept na domáci vývar však nie je iba jeden jediný. V každej kuchyni sa pripravuje tak trochu inak. Chcete, aby mal vo vašom prevedení len tie najlepšie kvality a chuť? Nenechajte si ujsť niekoľko praktických tipov.

Lucia Gogová -

Zber húb je jednou z najobľúbenejších jesenných aktivít pre milovníkov prírody. Prináša nielen radosť z objavovania a pobytu v prírode, ale aj možnosť vychutnať si chutné a výživné pokrmy. Aby sme si však mohli naplno užiť všetky výhody, ktoré huby ponúkajú, je dôležité vedieť, ako ich správne zbierať, čistiť a spracovať.

Jana Komadelová -

Kde sa diskutuje