Už ste niekedy jedli či dokonca pripravovali fondue? Toto pôvodom švajčiarske jedlo je ako stvorené na delenie sa s priateľmi.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Aký by to bol Silvester bez slaných pochúťok? Ak máte radi slané tyčinky, skúste si ich tento raz vyrobiť doma.
Vianočná štóla či závin je náročnejším múčnikom. A to ako na čas, tak aj na množstvo surovín. Ak si chcete to prvé ušetriť, vyskúšajte našu rýchlejšiu verziu štóly bez kysnutia.
Máte doma deti, ktoré sa rady zúčastňujú vianočných príprav, pečenia či zdobenia koláčov? Potom musíte vyskúšať tieto vianočné sušienky so smotanovým syrom. Pripravte im cesto do valčekov a nechajte ich, nech zvyšok spravia samy.
Opäť prichádza čas, kedy tradičný zemiakový šalát obsadí čestné miesto v chladničke. Hoci ho väčšina z nás veľmi dobre pozná, v každej rodine je tak trochu jedinečný. A keďže je stálicou na sviatočnom stole, poďme si pripomenúť základný recept a jeho prípravu. Pridáme k tomu zopár dobrých tipov pre ešte lepší výsledok, aby ho s pôžitkom zjedli dokonca aj tí, ktorým vadí chuť cibule.
Linecké pečivo je vianočnou klasikou, ktorá snáď nechýba v žiadnej rodine. Na internete nájdete množstvo receptov a tipov na tieto chutné a krehké zlepované kolieska.
Nielen obdobie fašiangov sa spája s domácimi zabíjačkami prasiatok, ale najmä to predvianočné. Hoci táto slovenská tradícia postupne upadá, stále si nájde svojich priaznivcov.
Kokosové lupienky alebo čipsy nie sú ideálne iba pre zdravé maškrtenie, ale nájdu svoje uplatnenie aj pri vianočnom pečení. Vyskúšajte tieto dva zdravšie recepty, po ktorých si bude oblizovať prsty celá rodina.
Pri tomto recepte si prídu na svoje najmä milovníci čokolády. Roláda s piškótovým cestom sa podobá kmeňu stromu. Je plnená čokoládovým krémom, ktorý je obohatený o jednu netradičnú surovinu. O dvojitú dávku čokolády sa postará čokoládová poleva.
Mäsiar Jozef Hlísta vás prevedie celým procesom prípravy domácej tlačenky od výroby surovín až po jej konzervovanie a dá vám aj tip, ako si ju vychutnáte najlepšie.
Typické rakúske sušienky sú nenáročným a pomerne lacným receptom, potrebujete k nim len zopár ingrediencií. Domáci ich volajú Mostkekse a pochutia si na nich nielen na Vianoce.
Vyskúšajte naše recepty z kyslej kapusty a pripravte sa na kulinársky zážitok, ktorý obohatí váš jedálniček a prinesie výborné chute na váš stôl.
Kde sa diskutuje