Príprava jablkového chlebíka je jednoduchá, jednu vec však budete musieť spraviť už večer pred pečením. Tento krok rozhodne nevynechajte, inak sa to prejaví na chuti chlebíka.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Aby ste mohli vlašské orechy skladovať a vychutnávať si ich čo najdlhšie, je dôležité ich poriadne vysušiť. Prezradíme vám, ako najlepšie prebieha sušenie a na čo by ste si mali dať pozor.
Vlašské orechy odovzdajú korpusom šťavnatosť a plnky premenia na chuťový pôžitok. Na jesenné maškrtenie ako stvorené! Nasledujúce recepty na orechové koláče vás vezmú do sveta príjemnej orechovej chuti.
Výroba kvasenej kapusty patrila v minulosti k štandardným zvykom mnohých domácností. Dnes si vlastnú kyslú kapustu vyrába už len málokto. A je to naozaj škoda. Je to totiž lahôdka slovenskej kuchyne a navyše je bohatá na množstvo živín.
Gaštany sú jesennou pochúťkou tak varené, ako aj pečené. Často nás však od ich konzumácie odrádza problematické čistenie. Máme osvedčený postup na ich prípravu.
Kombinovaná rúra MORA VTS 785 BW zaujme na prvý pohľad elegantnými bielymi sklenenými dvierkami a klenutým vnútrajškom inšpirovaným kamennými pecami, vďaka ktorému je pečenie rovnomerné. S funkciou pary a veľkorysým vnútorným objemom 77 l ponúka rúra maximálny priestor pre kulinárske umenie a okrem tradičného pečenia otvára dvere aj ďalším moderným a zdravým tepelným úpravám.
Majitelia chalúp či väčších záhrad si radi vyrábajú vlastné domáce víno najmä z hrozna. Rozhodne však za ním nezaostávajú ani drobné bobuľoviny zo záhrady či z voľnej prírody, ak sa správne spracujú a pripravia. Tu je niekoľko lahodných receptov, ktoré vás o tom presvedčia.
Ak máte bohatú úrodu rajčín, je dobré ich varením spracovať a naporciovať do pohárov. Je to vynikajúci spôsob, ako uchovať túto aromatickú zeleninu niekoľko mesiacov.
Poznáme ju najmä ako jednu z hlavných prísad do sladkého pečiva, koláčov či na kaše, čaju alebo kávy. Využitie škorice je však omnoho širšie. Viete o tom, že je jedným z najsilnejších korení, ktoré nám pomáhajú v boji proti vírusom?
Výroba vína je veda sama osebe. Urobiť si vlastný burčiak však nie je vôbec ťažké. Potrebujete na to len pár ingrediencií a trochu trpezlivosti.
Vynikajúca kuchárka a skúsená domáca gazdinka Milka Svobodová vám prezradí svoje najlepšie recepty na zaváranie.
Údenie syra je veľmi jednoduché. V niekoľkých základných krokoch vám ukážeme, ako dodať vášmu obľúbenému syru intenzívnejšiu a údenejšiu chuť.
Kde sa diskutuje