Pohrávate sa s myšlienkou, že tradičný majonézový zemiakový šalát tento rok vynecháte? Ak radi skúšate nové jedlá a nedržíte sa iba vychodených cestičiek, nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi receptami na šaláty, ktoré sa neboja ani odvážnejších kombinácií.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Chcete sa pustiť do zdobenia medovníkov, no tento rok by ste radi vyskúšali nejakú zmenu? Čo tak základnú bielu polevu dofarbiť? Nie však pridaním umelých farbív, ale za pomoci potravín, ktoré možno máte v špajze alebo v chladničke. Hoci výsledok nebude taký intenzívny, estetické prifarbenie určite nezostane bez povšimnutia.
Recept na domácu majonézu je prekvapivo jednoduchý a láka na vyskúšanie. Ak máte majonézu radi do šalátov, k hranolčekom, k vysmážanému syru alebo ako prísadu do iných nátierok, vyrobiť si ju doma zvládnete behom krátkej chvíle.
V období prechladnutí sa zíde mať po ruke malú vzpruhu so silou prírody. Jednou z nich je aj zázvorový shot, ktorého príprava je prekvapivo jednoduchá. Ako už napovedá samotný názov, jeho základom je zázvor, čiže ďumbier lekársky.
Vianočné sviatky sú každým dňom bližšie a spolu s nimi aj jedno zásadné sladké rozhodnutie – aké vianočné koláčiky a suché pečivo napiecť? Ak sa nechcete stratiť v množstve kombinácií, nenechajte si ujsť recepty na základné vianočné cestá, z ktorých aj bez veľkých skúseností budete mať napečenú obľúbenú vianočnú trojicu pečív.
Kúpiť si vaječný likér v obchode je jednoduché, no pripraviť si ho doma tiež nezaberie veľa času. Ak hľadáte osvedčený recept na domáci vaječný likér, ktorý vám spríjemní rodinné posedenie a sviatočné chvíle, poďte sa inšpirovať nasledujúcim postupom, v ktorom vám krok za krokom priblížime celú prípravu.
Chystáte sa piecť, no zistili ste, že vám do receptu chýba jedno či dve vajcia? Nezúfajte, existuje niekoľko spôsobov, ako nahradiť vajcia v recepte tak, aby bola zmena sotva badateľná.
Gaštany sú jesennou pochúťkou tak varené, ako aj pečené. Často nás však od ich konzumácie odrádza problematické čistenie. Máme osvedčený postup na ich prípravu.
Suchý dráždivý kašeľ neveští nič dobrého. Čo urobiť, aby ste sa nepríjemného kašľu zbavili čím skôr? Ak nechcete hneď siahnuť po voľne dostupných liekoch na kašeľ, vyskúšajte to tak, ako to robili generácie pred nami – pripravte si domáce prostriedky na boj proti kašľu, ktoré využívajú silu prírodných ingrediencií. Med, cibuľa, cesnak, zázvor, škorica a celý zástup byliniek v sebe ukrývajú jedinečné vlastnosti.
Je to „iba“ sušená zelenina, a predsa má moc povzniesť pokrmy na vyššiu úroveň. Polievkové ochucovacie zmesi, familiárne označované ako vegeta, netreba obzvlášť predstavovať. V obchodoch síce nájdeme množstvo rôznych druhov, ale čo tak si toto ochucovadlo urobiť podomácky?
Ak sa ocitnete v bukovom lese na jeseň, možno neodoláte a vrátite sa domov s plnými vreckami bukvíc. Čo s bukvicami ďalej? Použiť ich ako dekoráciu alebo majú aj iné využitie? Tieto hranaté nažky sú potravou divej zveri a pri dodržaní istých podmienok sú jedlé aj pre ľudí.
Cena masla na Slovensku stále rastie a to nás núti hľadať spôsoby, ako ušetriť. Ak ste niekedy uvažovali o výrobe masla doma, teraz je ten správny čas to vyskúšať. Prinášame jednoduchý návod, ako si vyrobiť domáce maslo, vďaka ktorému nielen ušetríte, ale prekvapí vás aj výbornou chuťou.
Kde sa diskutuje