Hlavná úloha papiera na pečenie je jasná – ochrániť pekáč alebo formu pred priľnutím cesta, a tak obmedziť nadmerné znečistenie. Položiť papier na rovný plech je otázkou niekoľkých sekúnd. Celkom inou výzvou je však vložiť papier na pečenie do hlbších a inak tvarovaných foriem.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Trápi vás smäd počas horúcich letných dní, ale váš nápoj nie je dostatočne chladný? Už nemusíte čakať na pomalé chladenie v chladničke! Naučte sa jednoduchý fyzikálny trik a už o dve minúty máte nápoj vychladený a môžete sa s chuťou osviežiť.
Máte radi šťavnaté rezne v chrumkavom trojobale? Týmto obľúbeným pokrmom nepohrdnú veľkí ani malí. Hoci sa môže zdať, že rezne zvládne pripraviť každý, pravdou je, že sa neraz dopúšťame chýb, ktoré majú veľký vplyv na chuť, štruktúru a celkovú spokojnosť. Na čo si dávať pozor?
Paradajková sezóna sa blíži k svojmu vrcholu a na záhradách dozrievajú strapce sladkých paradajok pobozkaných slnkom. Ak už máte dostatočné zásoby domáceho kečupu a pretlaku, vyskúšajte úrodu týchto červených plodov spracovať aj ďalším spôsobom – napríklad do podoby domácej paradajkovej salsy.
Voňavá a šťavnatá varená kukurica je jednou z tých letných lahôdok, ktorým sa dá len ťažko odolať. Hoci je jej príprava mimoriadne jednoduchá, z času na čas môže byť po uvarení tvrdá. Ako dlho variť kukuricu, aby mala správnu konzistenciu?
Je ten správny čas začať plniť komory pohármi skvelých domácich džemov! Či už ste si sladké ovocie dopestovali sami, alebo ste sa vybrali na samozber, nezaškodí poznať niekoľko dobrých tipov a nápadov, ako zavárať džemy, aby vydržali dlhé mesiace bez jedinej chybičky.
Ak sa v spoločnosti nič vážnejšie nedeje, zvykne sa o takom období hovoriť ako o uhorkovej sezóne. Pre záhradkárov však pravá uhorková sezóna znamená riadnu fušku. Uhorky dorastajú každý deň a bola by škoda nechať ich len tak v záhrade. Ako zavariť uhorky, aby boli správne chrumkavé a sladko-kyslé aj po mesiacoch v komore?
Ako na zaváranie marhúľ, aby sa nerozvarili? Ktoré marhule sú vhodné na zaváranie a aký nálev použiť
Poháre so zaváranými marhuľami patria medzi legendy. Prirodzene sladkú chuť dopĺňa jemná kyslosť až pikantnosť. Hoci sterilizovanie ovocia niekedy vyzerá ako malá veda opradená tajnými postupmi, na zaváranie marhúľ si môžete smelo trúfnuť aj bez predchádzajúcich skúseností. Akých chýb sa vyvarovať a naopak – na aké detaily sa sústrediť?
Využite kvitnutie bazy a vyrobte si z jej kvetov zlatistý elixír! Bazový sirup je veľmi chutný nielen ako osviežujúci nápoj po zriedení s vodou, ale aj ako prísada do rôznych koktailov, sorbetov či na ochutenie dezertov.
Receptov na šampiňónovú polievku je mnoho, tento konkrétny pochádza z francúzskeho regiónu Franche-Comté. Nechýba v ňom, samozrejme, víno, z ktorého sa však alkohol varením odparí.
Škoricové osie hniezda z kysnutého cesta väčšina pozná s citrónovou, smotanovou alebo vanilkovou polevou. Menej tradičná je ich verzia s pomarančom, no rozhodne stojí za vyskúšanie.
Zabudnite na zdĺhavé a prácne lúpanie vajec. Pomocou tejto jednoduchej metódy to zvládnete za pár sekúnd a bez zbytočného neporiadku.
Kde sa diskutuje