Výroba kvasenej kapusty patrila v minulosti k štandardným zvykom mnohých domácností. Dnes si vlastnú kyslú kapustu vyrába už len málokto. A je to naozaj škoda. Je to totiž lahôdka slovenskej kuchyne a navyše je bohatá na množstvo živín.
Recepty
Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.
Kombinovaná rúra MORA VTS 785 BW zaujme na prvý pohľad elegantnými bielymi sklenenými dvierkami a klenutým vnútrajškom inšpirovaným kamennými pecami, vďaka ktorému je pečenie rovnomerné. S funkciou pary a veľkorysým vnútorným objemom 77 l ponúka rúra maximálny priestor pre kulinárske umenie a okrem tradičného pečenia otvára dvere aj ďalším moderným a zdravým tepelným úpravám.
Majitelia chalúp či väčších záhrad si radi vyrábajú vlastné domáce víno najmä z hrozna. Rozhodne však za ním nezaostávajú ani drobné bobuľoviny zo záhrady či z voľnej prírody, ak sa správne spracujú a pripravia. Tu je niekoľko lahodných receptov, ktoré vás o tom presvedčia.
Ak máte bohatú úrodu rajčín, je dobré ich varením spracovať a naporciovať do pohárov. Je to vynikajúci spôsob, ako uchovať túto aromatickú zeleninu niekoľko mesiacov.
Poznáme ju najmä ako jednu z hlavných prísad do sladkého pečiva, koláčov či na kaše, čaju alebo kávy. Využitie škorice je však omnoho širšie. Viete o tom, že je jedným z najsilnejších korení, ktoré nám pomáhajú v boji proti vírusom?
Výroba vína je veda sama osebe. Urobiť si vlastný burčiak však nie je vôbec ťažké. Potrebujete na to len pár ingrediencií a trochu trpezlivosti.
Vynikajúca kuchárka a skúsená domáca gazdinka Milka Svobodová vám prezradí svoje najlepšie recepty na zaváranie.
Údenie syra je veľmi jednoduché. V niekoľkých základných krokoch vám ukážeme, ako dodať vášmu obľúbenému syru intenzívnejšiu a údenejšiu chuť.
Sezóna zavárania je v plnom prúde! Viete, ako správne postupovať pri sterilizácii ovocia a zeleniny?
Zaváranie ovocia a zeleniny má dlhú tradíciu a je jedným zo spôsobov spracovania úrody, ktorú často nestíhame začerstva skonzumovať. Tu je niekoľko spôsobov a praktických tipov na ich konzervovanie v pohároch.
Najlepší a rokmi overený recept na domáce kvasáky? Skúsená gazdinka teta Milka vám ukáže, ako na to!
Vynikajúca kuchárka a skúsená domáca gazdinka teta Milka Svobodová vám ukáže svoj dlhoročný osvedčený recept na prípravu domácich kvasákov.
Melón patrí k letu rovnako ako slnko a voda. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako by sa dali využiť aj jeho šupky? Máme pre vás 5 tipov na ich spracovanie a využitie v kuchyni i záhrade.
Stráviť letný večer s priateľmi pri grile je úžasná vec. Okrem rezňov a klobás môžete takýmto spôsobom pripraviť aj zeleninu, zemiaky a ovocie. S našimi tipmi bude mať vaša grilovacia párty zaručene úspech.
Kde sa diskutuje