Zdroj: Peugeot
Vynikajúca šampiňónová krémová polievka na francúzsky spôsob
Receptov na šampiňónovú polievku je mnoho, tento konkrétny pochádza z francúzskeho regiónu Franche-Comté. Nechýba v ňom, samozrejme, víno, z ktorého sa však alkohol varením odparí.
Príprava polievky je jednoduchá a rýchla, takže do pol hodinky máte hotové jedlo na stole.
Budeme potrebovať
- 120 g hnedých šampiňónov
- 35 g sušených húb
- 1 šalotka
- 4 cl bieleho suchého vína
- 40 cl smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- kocka zeleninového bujónu alebo vývar
- čerstvá petržlenová vňať
- čierne korenie
- soľ
- nakrájaný vidiecky chlieb
Postup prípravy šampiňónovej polievky
- Sušené huby dáme do misky so studenou vodou, aby sme im vrátili objem.
- Šampiňóny umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku si nasekáme nadrobno a orestujeme na troche olivového oleja. Potom pridáme šampiňóny aj precedené sušené huby.
- Zalejeme bielym vínom, alkohol sa úplne odparí asi po 5 minútach. Osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme zeleninový vývar a smotanu. Stiahneme teplotu a necháme polievku variť ďalších 10 minút.
- Medzitým si v rúre alebo na panvici opečieme tenké plátky chleba, pokvapkáme ich pred tým trochou olivového oleja.
- Polievku podávame s kúskami opečeného chleba a posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Nech vám žiadna novinka neunikne
Odoberajte týždenný prehľad najlepších článkov emailom
Text: Sláva Štefancová
Foto: Peugeot
Komentáre