Úvod Recepty Stránka 10

Recepty

Originálne recepty na prípravu chutných polievok, hlavných jedál, koláčov a zákuskov. Inšpirujte sa a vyskúšajte si prípravu niektorého z nich.

Naši rodičia či starí rodičia zvykli vyrábať chutné domáce cestoviny na rôzne spôsoby. Základné cesto pozostávalo len z vajíčka, štipky soli a takého množstva múky, aké absorbovalo vlhkosť z vajca. Vytvorili pevné cesto, ktoré následne buď strúhali alebo vyvaľkali natenko a nakrájali skúsenými pohybmi na tenučké alebo hrubšie rezance podľa chuti.

Vyrobiť chutnú klobásu je malé umenie. Nejde len o správnu a vyváženú chuť jednotlivých ingrediencií, ale aj o samotný poctivý proces ich výroby. Ako teda vyrobiť tie najlepšie domáce klobásky? Opýtali sme sa na to lokálneho mäsiara Jozefa Hlístu, ktorý sa spolu so svojím otcom venuje výrobe zabíjačkových špecialít už dlhé roky.

Jana Komadelová -

Niet nad chutné domáce pečivo. Tieto jemné a voňavé žemličky vás presvedčia o tom, že doma sa dajú vyčarovať tie najlepšie dobroty. Sú výborným jedlom na raňajky aj ako dezert alebo sladký obed, ktorý ocenia aj deti. Príprava trvá 140 minút (kysnutie), pečú sa 20 minút.

Mikrovlnka je určite šikovný pomocník, ale nie je vhodné používať ju vždy a na všetko. Ak máte čas, určite uprednostnite klasické varenie či ohrievanie. Mikrovlnka je síce užitočná, pohodlná a takmer vždy rýchlejšia možnosť, ale má aj svoje negatíva. Viete, ktoré potraviny by ste nikdy nemali ohrievať či upravovať v mikrovlnke?

Kde sa diskutuje