
Tento recept musíte poznať! Tradičnú koložvársku kapustu máte hotovú za hodinu a zasýti celú rodinu
Koložvárska kapusta je výborné jedlo maďarského pôvodu, ktoré si obľúbili aj Slováci. Kombinuje kyslú kapustu, mleté mäso, ryžu a kyslú smotanu do chutného, sýteho zapekaného pokrmu, ktorý máte hotový do jednej hodiny. Koložvárska kapusta je ideálnou voľbou na víkendový obed alebo večeru, ktorá zasýti celú rodinu.
Čo budete potrebovať
Ingrediencie
- 500 g kyslej kapusty
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 200 g ryže
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g kyslej smotany
- 200g smotany na varenie
- mletá červená paprika
Ako si koložvársku kapustu pripraviť
Postup
Ryžu uvaríme v osolenej vode podľa vlastného postupu.
Pripravíme si dve panvice – jednu na mleté mäso a druhú na kyslú kapustu. V obidvoch si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Do panvice na kyslú kapustu ešte pridáme slaninku a až bude poriadne osmažená, pridáme kapustu, ochutíme, poriadne premiešame, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou, nech sa dusí.
Do druhej panvice pridáme k orestovanej cibuľke cesnak a mleté mäso, ochutíme soľou, korením a paprikou. Restujeme, kým sa mäso nezatiahne.
Medzitým vypneme uvarenú ryžu a až je mäso hotové a kapusta zmäknutá, môžeme vrstviť.
Do vymasteného pekáča ukladáme vrstvu kapusty, ryže, mäsa a kyslej smotany a postup opakujeme, kým neminieme všetko. Už len zalejeme smotanou na varenie a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri 180 °C asi 40 minút.
Dobrú chuť!
Text, foto a video: Bianca Gubová
Nech vám žiadna novinka neunikne
Odoberajte týždenný prehľad najlepších článkov emailom
Komentáre