
Zdroj: shutterstock.com
Ako pripraviť chrumkavé vysmážané pirohy? Skúsili sme chutnú úpravu rusínskej klasiky
Tradičné plnené pirohy poznáme najmä varené, no čo sa stane, keď ich vysmažíme dochrumkava? Vyskúšali sme rusínsku klasiku s tvarohom a kôprom – pozrite si video a skúste ju aj vy!
Na prípravu pirohov budeme potrebovať:
Cesto
- 300 g polohrubej múky
- 200 g hladkej múky
- 500 g kyslej smotany
- 1 vajíčko
- 1 čl sódy bikarbóny
Plnka
- 250 g hrudkového tvarohu
- kôpor (podľa chuti)
- 1 vajíčko
soľ a olej na vysmážanie
Postup prípravy pirohov
- V miske si zmiešame obidva druhy múky, kyslú smotanu, vajíčko a čajovú lyžicu sódy bikarbóny. Nezabudneme osoliť. Vymiesime si nelepivé cesto a na chvíľu dáme bokom.
- Pripravíme si plnku. V menšej miske poriadne vymiešame tvaroh, kôpor a jedno vajíčko. Samozrejme, nezabudneme osoliť.
- Pomúčime si pracovnú dosku a z misky vyberieme cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku 3-4 mm a nakrájame si ho na štvorčeky. Prebytočné cesto si pozbierame, vymiesime a proces opakujeme, až kým sa všetko cesto neminie.
- Do pripravených štvorčekov dáme plnku a kraje poriadne zlepíme, aby sa plnka nedostala von počas vysmážania.
- Do hlbšieho hrnca nalejeme olej na vysmážanie tak, aby v ňom pirohy plávali. Počkáme, až sa zohreje a vysmažíme ich.
Pozrite si aj video z prípravy:
Dobrú chuť!
Text, foto a realizácia: Bianca Gubová
Nech vám žiadna novinka neunikne
Odoberajte týždenný prehľad najlepších článkov emailom
Komentáre