Tradičné rusínske pirohy s tvarohom a kôprom
Zdroj: shutterstock.com

Ako pripraviť chrumkavé vysmážané pirohy? Skúsili sme chutnú úpravu rusínskej klasiky

Tradičné plnené pirohy poznáme najmä varené, no čo sa stane, keď ich vysmažíme dochrumkava? Vyskúšali sme rusínsku klasiku s tvarohom a kôprom – pozrite si video a skúste ju aj vy!

Na prípravu pirohov budeme potrebovať:

Cesto

  • 300 g polohrubej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 500 g kyslej smotany
  • 1 vajíčko
  • 1 čl sódy bikarbóny

Plnka

  • 250 g hrudkového tvarohu
  • kôpor (podľa chuti)
  • 1 vajíčko

soľ a olej na vysmážanie

Postup prípravy pirohov

  1. V miske si zmiešame obidva druhy múky, kyslú smotanu, vajíčko a čajovú lyžicu sódy bikarbóny. Nezabudneme osoliť. Vymiesime si nelepivé cesto a na chvíľu dáme bokom.
  2. Pripravíme si plnku. V menšej miske poriadne vymiešame tvaroh, kôpor a jedno vajíčko. Samozrejme, nezabudneme osoliť.
  3. Pomúčime si pracovnú dosku a z misky vyberieme cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku 3-4 mm a nakrájame si ho na štvorčeky. Prebytočné cesto si pozbierame, vymiesime a proces opakujeme, až kým sa všetko cesto neminie.
  4. Do pripravených štvorčekov dáme plnku a kraje poriadne zlepíme, aby sa plnka nedostala von počas vysmážania.
  5. Do hlbšieho hrnca nalejeme olej na vysmážanie tak, aby v ňom pirohy plávali. Počkáme, až sa zohreje a vysmažíme ich.
Pozrite si aj video z prípravy:

Dobrú chuť!

Text, foto a realizácia: Bianca Gubová

Nech vám žiadna novinka neunikne

Odoberajte týždenný prehľad najlepších článkov emailom

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje