Jednoduchý tip na prípravu bylinkového masla
Príprava bylinkového masla je jednoduchá a plná variability. Hotové maslo využijete ako v studenej tak aj v teplej kuchyni. Výborne chutí s hriankami, pečenými zemiakmi, ako prísada do rôznych receptov a určite ho oceníte aj pri grilovaní.
Galéria
Na prípravu potrebujeme:
• 250g maslo
• štipku soli
• hrsť byliniek podľa vlastnej chuti (bazalka, pažítka, medvedí cesnak, jarná cibuľka, petržlenová vňať …)
Postup:
Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Bylinky si natrháme na menšie kúsky a pridáme spolu so štipkou soli k zmäknutému maslu a poriadne premiešame. Bylinkové maslo si môžete vyrobiť len z jednej bylinky, alebo experimentovať a vytvárať rôzne bylinkové kombinácie.
Hotovú maslovú zmes premiestnime na potravinársku fóliu, opatrne zrolujeme do valčeka a vložíme na pár hodín do chladničky.
Skladované v chladničke nám bylinkové maslo vydrží približne mesiac. Dobrú chuť 🙂
Komentáre