/ Recepty /

Jednoduchý tip na prípravu bylinkového masla

Jednoduchý tip na prípravu bylinkového masla

Príprava bylinkového masla je jednoduchá a plná variability. Hotové maslo využijete ako v studenej tak aj v teplej kuchyni. Výborne chutí s hriankami, pečenými zemiakmi, ako prísada do rôznych receptov a určite ho oceníte aj pri grilovaní.

Na prípravu potrebujeme:

• 250g maslo
• štipku soli
• hrsť byliniek podľa vlastnej chuti (bazalka, pažítka, medvedí cesnak, jarná cibuľka, petržlenová vňať …)

Postup:

Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Bylinky si natrháme na menšie kúsky a pridáme spolu so štipkou soli k zmäknutému maslu a poriadne premiešame. Bylinkové maslo si môžete vyrobiť len z jednej bylinky, alebo experimentovať a vytvárať rôzne bylinkové kombinácie.

Hotovú maslovú zmes premiestnime na potravinársku fóliu, opatrne zrolujeme do valčeka a vložíme na pár hodín do chladničky.

Skladované v chladničke nám bylinkové maslo vydrží približne mesiac. Dobrú chuť 🙂

www.tvoritalubit.wordpress.com

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.