Jednoduchý tip na prípravu bylinkového masla
Galéria (5)

Jednoduchý tip na prípravu bylinkového masla

Príprava bylinkového masla je jednoduchá a plná variability. Hotové maslo využijete ako v studenej tak aj v teplej kuchyni. Výborne chutí s hriankami, pečenými zemiakmi, ako prísada do rôznych receptov a určite ho oceníte aj pri grilovaní.

Galéria

Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi
Čech si postavil otáčavý dom, ktorý môže zmiznúť v zemi
Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou

Na prípravu potrebujeme:

• 250g maslo
• štipku soli
• hrsť byliniek podľa vlastnej chuti (bazalka, pažítka, medvedí cesnak, jarná cibuľka, petržlenová vňať …)

Postup:

Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Bylinky si natrháme na menšie kúsky a pridáme spolu so štipkou soli k zmäknutému maslu a poriadne premiešame. Bylinkové maslo si môžete vyrobiť len z jednej bylinky, alebo experimentovať a vytvárať rôzne bylinkové kombinácie.

Hotovú maslovú zmes premiestnime na potravinársku fóliu, opatrne zrolujeme do valčeka a vložíme na pár hodín do chladničky.

Skladované v chladničke nám bylinkové maslo vydrží približne mesiac. Dobrú chuť 🙂

www.tvoritalubit.wordpress.com

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje