Jednoduchý tip na prípravu bylinkového masla

06.09.2016
06.09.2016 (4) (0)
Jednoduchý tip na prípravu bylinkového masla

Príprava bylinkového masla je jednoduchá a plná variability. Hotové maslo využijete ako v studenej tak aj v teplej kuchyni. Výborne chutí s hriankami, pečenými zemiakmi, ako prísada do rôznych receptov a určite ho oceníte aj pri grilovaní.

Na prípravu potrebujeme:

• 250g maslo
• štipku soli
• hrsť byliniek podľa vlastnej chuti (bazalka, pažítka, medvedí cesnak, jarná cibuľka, petržlenová vňať ...)

Postup:

Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť. Bylinky si natrháme na menšie kúsky a pridáme spolu so štipkou soli k zmäknutému maslu a poriadne premiešame. Bylinkové maslo si môžete vyrobiť len z jednej bylinky, alebo experimentovať a vytvárať rôzne bylinkové kombinácie.

Bylinkové máslo - 3

Hotovú maslovú zmes premiestnime na potravinársku fóliu, opatrne zrolujeme do valčeka a vložíme na pár hodín do chladničky.

Bylinkové máslo - 4

Bylinkové máslo - 5

Skladované v chladničke nám bylinkové maslo vydrží približne mesiac. Dobrú chuť :-)

www.tvoritalubit.wordpress.com

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Prečítajte si
Reklama