Rýchla syrová roláda
Pani Sabína sa do aprílovej súťaže Varte a vyhrajte!, ktorá prebiehala v časopise Môj dom ekoBývanie, zapojila prostredníctvom tohoto svižného a nenáročného receptu.
Suroviny:
ROLÁDA: 400g ementálskeho syra
160g šunky
NÁTIERKA: 1 tavený syr Lunex alebo syrokrém
160g diétnej salámy
2 vajcia
pažítka
100g masla
Postup:
Ementál ponoríme do horúcej vody až do zmäknutia, potom ho rozvaľkáme na doske a na alobale, asi na 3mm hrúbku. Na plát syra poukladáme šunku nakrájanú na malé kocky a potrieme nátierkou, ktorú pripravíme zmiešaním taveného syra so zmäknutým maslom, nadrobno pokrájanou salámou, natvrdo uvarenými vajciami a posekanou pažítkou. Takto pripravený plát stočíme do rolády a v alobale zabalený necháme v chladničke stuhnúť.
Dobrú chuť!
mne sa osvedcilo pouzit platkovy syr, rozlozit ho s malym presahom cez seba na teflonovu foliu na plech a dat na par minut do teplej rury. vysledok je ovela lepsi
mne syrové rolády pripadajú ťažko stráviteľné, a ešte k tomu slaná oliva, neviem – celkovo ťažké jedlo
syr je dobré nechať zmäknúť v mikrovlnke
Ja robím roládu tak, že dám plátky syra na papier na pečenie a dám na chvíľu do rúry, kým nie je jednoliaty. Ak plátky nemám, tak syr nastrúham, rovnomerne porozkladám po papieri a tak dám do rúry. Efekt je ten istý. A výborné je to, že s tým papierom na pečenie sa to perfektné zakrúca do rolády. Potom ju preložím na alobal a tak dám do chladničky.
Dobrý nápad,vyskúšam,zdá sa to jednoduchšie ako ohrievať vo vode.Vďaka.