/ Recepty /

Cuketová polievka s bazalkou poteší aj gurmánov

image 36773 25 v1

Cuketová polievka s čerstvou bazalkou je jednoduchá na prípravu, a napriek tomu svojou chuťou očarí každého gurmána.

Ingrediencie:

500 g cukety (ideálne mladej)

50g bazalkového pesta

olivový olej

2 strúčiky cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

čerstvá bazalka

50ml šľahačková smotana

 

Postup:

  1. Cuktetu umyjeme, odrežeme konce a spolu so šupkou aj vnútrom nakrájame na kocky. Ak pracujeme so staršou cuketou, vnútorné semienka môžme radšej odstrániť. Do hrnca dáme zohriať olivový olej a podusíme na ňom cuketu spolu s cesnakom nakrájaným na plátky.
  2. Cuketu v hrnci zalejeme hrnčekom vriacej vody a povaríme. Keď je mäkká, pridáme pesto, soľ, čierne korenie a povaríme približne 3 minúty.
  3. Polievku odstavíme z ohňa, necháme trošku vychladnúť  (nie priveľmi, len aby nebola vriaca) a ponorným mixérom mixujeme.  Pridáme za hrsť bazalkových lístkov a mixujeme ďalej tak, aby polievka nebola celkom hladká – aby sme v nej našli aj kúsky cukety a bazalky.
  4. Na záver pridáme smotanu a ešte krátko pomixujeme.
  5. Podávame teplú ozdobenú bazalkou, prípadne s chrumkavými krutónmi, ktoré môžme potrieť cesnakom. 

Želáme dobrú chuť!

Autor a foto: Anna Martausová

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.