image 36773 25 v1

Cuketová polievka s bazalkou poteší aj gurmánov

Cuketová polievka s čerstvou bazalkou je jednoduchá na prípravu, a napriek tomu svojou chuťou očarí každého gurmána.

Ingrediencie:

500 g cukety (ideálne mladej)

50g bazalkového pesta

olivový olej

2 strúčiky cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

čerstvá bazalka

50ml šľahačková smotana

 

Postup:

  1. Cuktetu umyjeme, odrežeme konce a spolu so šupkou aj vnútrom nakrájame na kocky. Ak pracujeme so staršou cuketou, vnútorné semienka môžme radšej odstrániť. Do hrnca dáme zohriať olivový olej a podusíme na ňom cuketu spolu s cesnakom nakrájaným na plátky.
  2. Cuketu v hrnci zalejeme hrnčekom vriacej vody a povaríme. Keď je mäkká, pridáme pesto, soľ, čierne korenie a povaríme približne 3 minúty.
  3. Polievku odstavíme z ohňa, necháme trošku vychladnúť  (nie priveľmi, len aby nebola vriaca) a ponorným mixérom mixujeme.  Pridáme za hrsť bazalkových lístkov a mixujeme ďalej tak, aby polievka nebola celkom hladká – aby sme v nej našli aj kúsky cukety a bazalky.
  4. Na záver pridáme smotanu a ešte krátko pomixujeme.
  5. Podávame teplú ozdobenú bazalkou, prípadne s chrumkavými krutónmi, ktoré môžme potrieť cesnakom. 

Želáme dobrú chuť!

Autor a foto: Anna Martausová

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje