/ Recepty /

Bylinkový koláč s kyslou kapustou

bylinkovy kolac s kyslou kapustou

Recept na slaný bylinkový koláč s kyslou kapustou, syrom a klobásou

Cesto: 
2 bal (500 g) zmesi na pečenie Pizza Dr.Oetker
300-350 ml vody
40 ml oleja
200 g syru na strúhanie (Eidam)
trocha soli 

Náplň: 
2 stredne veľké cibule
2 PL oleja
500 g kyslej kapusty
200 g syru na strúhanie (Eidam)
2 vajcia
1 bielok
trochu korenia, mletý kmín
350-400 g pikantnej klobásy
2 PL červenej papriky (kapie) najemno nakrájanej 

Na potretie a posypanie: 
1 žĺtok
1 PL mlieka
žerucha a pažítka na posypanie 

1. Zmes na pizzu vsypeme do misy a zmiešame so strúhaným syrom. Pridáme vodu, soľ a olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na chvíľku do chladničky.

2. Cibule olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Na zohriatom oleji necháme cibuľu zosklovatieť. Potom pridáme nakrájanú kapustu, z ktorej sme vopred vytlačili šťavu, a 10 minút dusíme. Necháme vychladnúť.

3. Nastrúhaný syr zmiešame s vajíčkami, bielkom, korením a pridáme do kapusty. Klobásu nakrájame na 0,5 cm široké kolieska.

4. 2/3 cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a placku vložíme do tukom vytretého plechu (30×40 cm). Steny cesta necháme o trochu vyššie. Na cesto rozotrieme zmes s kapustou, pokladieme kolieska klobásy a posypeme červenou paprikou.

5. Zo zbytku cesta si urobíme valčeky, ktoré kladieme šikmo cez koláč tak, aby vznikla mriežka. Žĺtok rozmiešame s mliekom, mriežkový koláč potrieme a dáme piecť do predhriatej rúry:

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: 3-4 stupeň
Doba pečenia: cca 40-45 minút.

TIP:
Koláč je dobrý i studený.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr. Oetker

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.