Zdroj: Christian Verlag
Pečie celá rodina: Vianočné sušienky so sladkou posýpkou budú deti milovať!
Máte doma deti, ktoré sa rady zúčastňujú vianočných príprav, pečenia či zdobenia koláčov? Potom musíte vyskúšať tieto vianočné sušienky so smotanovým syrom. Pripravte im cesto do valčekov a nechajte ich, nech zvyšok spravia samy.
Tieto sušienky typu „roll biscuits“ sú obľúbené najmä v Amerike. Smotanový syr v ceste im dodá sviežosť a červeno-zelená sladká posýpka zase vianočný nádych. Ozdobiť ich však môžete aj orechovými jadrami.
Budeme potrebovať
Cesto:
- 400 g hladkej múky
- 200 g mäkkého masla
- 200 g smotanového syra typu Philadephia
- 225 g cukru
- 100 g pomletých vlašských orechov
- 1/2 balíčka vanilkového cukru
- štipka soli
Na ozdobu:
- cukrová posýpka
Postup prípravy vianočných sušienok
- Maslo, smotanový syr, cukor a vanilkový cukor vymiešame a pridáme múku, orechy a štipku soli. Cesto necháme asi hodinu v chladničke.
- Vyberieme ho a vytvarujeme z neho niekoľko valčekov s priemerom asi tri centimetre, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme ich stuhnúť cez noc v chladničke alebo ich na chvíľu vložíme do mrazničky.
- Rúru si vyhrejeme na 190 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie. Každý valček cesta nakrájame na plátky hrubé asi 0,5 centimetra. Poukladáme ich na plechy a ozdobíme cukrovými perličkami alebo farebnou posýpkou.
- Sušienky pečieme 12 až 14 minút, kým zospodu nezhnednú.
Náš tip: Z tejto dávky spravíme približne 60 sušienok. Dôležité je nepodceniť čas chladenia cesta, inak sa nám bude lepiť a zle sa s ním bude pracovať.
Text: Sláva Štefancová
Foto: Christian Verlag
Komentáre