Mandľové venčeky s vanilkovým krémom a malinami
Jednoduchý postup na prípravu chutných mandľových venčekov plnených krémom a malinami.
Ingrediencie
Cesto:
500 ml vody
300 g polohrubej múky
100 g masla
8 vajec
štipka soli
lúpané, nasekané mandle
Krém:
700 ml mlieka
700 ml smotany na šľahanie
150 g cukru
50 ml rumu
2 balíčky Zlatý klas
Na ozdobu: čerstvé maliny
Ako na to
1. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom, do ktorej za stáleho miešania prisypeme naraz preosiatu múku. Hmota by sa po pár minútach nemala lepiť a mala by vytvoriť guľu. Túto hotovú hmotu ešte restujeme štyri minúty a preložíme ju do misky.
2. Po miernom vychladnutí do nej pridávame postupne všetky vajcia, ktoré dobre vpracujeme a vyšľaháme. Mierne lepivé cesto dáme do cukrárskeho vrecúška, ktoré je zvnútra pogumované.
3. Rúru predhrejeme na 200 °C. Cesto vytláčame na vymastený plech do okrúhleho tvaru pomocou širšej vrúbkovanej špičky. Každý venček posypeme mandľami. Venčeky pečieme pri 200 °C cca 20 minút. Keď korpusy dosiahnu väčší objem, znížime teplotu o 40 stupňov a ešte dopekáme/sušíme cca 10 minút. Dávame pozor, aby mandle neprihoreli.
4. Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame rum. Šľahačku vyšľaháme dotuha a obe hmoty spolu dobre zmiešame. Krém vložíme do cukrárskeho vrecúška a plníme spodné časti venčekov. Pomedzi krém vložíme niekoľko čerstvých malín. Spodok venčekov priklopíme vrchnou časťou, hotové ich pocukrujeme a dozdobíme malinami.
TEXT: MIROSLAVA MACEKOVÁ
FOTO: ISIFA/SHUTTERSTOCK
Komentáre