/ Recepty /

Mandľové venčeky s vanilkovým krémom a malinami

image 46616 25 v1

Jednoduchý postup na prípravu chutných mandľových venčekov plnených krémom a malinami.

Ingrediencie

Cesto:

500 ml vody
300 g polohrubej múky
100 g masla
8 vajec
štipka soli
lúpané, nasekané mandle

Krém:

700 ml mlieka
700 ml smotany na šľahanie
150 g cukru
50 ml rumu
2 balíčky Zlatý klas

Na ozdobu: čerstvé maliny

Ako na to

1. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu s maslom, do ktorej za stáleho miešania prisypeme naraz preosiatu múku. Hmota by sa po pár minútach nemala lepiť a mala by vytvoriť guľu. Túto hotovú hmotu ešte restujeme štyri minúty a preložíme ju do misky.

2. Po miernom vychladnutí do nej pridávame postupne všetky vajcia, ktoré dobre vpracujeme a vyšľaháme. Mierne lepivé cesto dáme do cukrárskeho vrecúška, ktoré je zvnútra pogumované.

3. Rúru predhrejeme na 200 °C. Cesto vytláčame na vymastený plech do okrúhleho tvaru pomocou širšej vrúbkovanej špičky. Každý venček posypeme mandľami. Venčeky pečieme pri 200 °C cca 20 minút. Keď korpusy dosiahnu väčší objem, znížime teplotu o 40 stupňov a ešte dopekáme/sušíme cca 10 minút. Dávame pozor, aby mandle neprihoreli.

4. Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu vmiešame rum. Šľahačku vyšľaháme dotuha a obe hmoty spolu dobre zmiešame. Krém vložíme do cukrárskeho vrecúška a plníme spodné časti venčekov. Pomedzi krém vložíme niekoľko čerstvých malín. Spodok venčekov priklopíme vrchnou časťou, hotové ich pocukrujeme a dozdobíme malinami.

TEXT: MIROSLAVA MACEKOVÁ
FOTO: ISIFA/SHUTTERSTOCK

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.