Ako si pripraviť domáci marcipán
Pripravte si vlastný marcipán, ktorý môžete použiť na výrobu vianočných cukroviniek, alebo si ho môžete dať iba čistý. Svojou chuťou vás totiž určite príjemné prekvapí.
Ingrediencie:
250 g najemno mletých mandli bez šupky
250 g práškového cukru
30-50 ml Amaretta
1/2 malej fľaštičky mandľového extraktu
Postup:
Ak nemáme olúpané mandle, tak si ich ľahko pripravíme. Mandle zalejeme vriacou vodou a necháme ich postáť 5 minút. Vyberieme z vody, osušíme. Pomocou utierky šucháme mandle, až odstránime šupky, Mandle melieme v kuchynskom robote dovtedy, kým masa nezačne byť mastnej konzistencie – z mandlí sa uvoľňuje olej.
Po častiach pridávame práškový cukor a ďalej masu spolu ešte chvíľu melieme. Potom ju preložíme do misy a pridáme 30 ml Amaretta a mandľový extrakt. Spolu dobre premiesime.
Ak je masa drobivá nebojte sa pridať 20 ml Amaretta a opäť dobre premiešať. Masu vytvarujeme a zabalíme do alobalu (fólie) a odložíme do chladničky stuhnúť. Môžeme použiť na ozdoby, na prípravu bonbónov, alebo iných cukroviniek.
Čo je to Amarett ??
Liker – Amaretto … s mandlovou vonou. niekedy staci zadat do googlu 😉
kto sa nepyta a kto nepočuva sa nič nedozvie, alebo ako sa hovori kto počuva sa dozvie viac ako ten kto hovori 🙂