/ Recepty /

Lahodná maková torta s vanilkovým krémom a malinami

Lahodná maková torta s vanilkovým krémom a malinami

Nechať na jazyku rozplynúť chuť vanilky a sviežich malín... K tomu dobrá káva, milá spoločnosť a zážitok, na ktorý môžete spomínať dlho, je na svete.

Ingrediencie:

5 vajec
1 1/5 šálky kryštálového cukru
2 šálky kyslej smotany
2 šálky hladkej múky
2 ČL sódy bikarbóny
2 ČL octu
1/3 šálky maku

Krém :

250 g mascarpone
125 g cream cheese
500 g smotanového pudingu s bourbon vanilkou ( alebo si pripravte 500 g domáceho vanilkového pudingu s vanilkou)
3-4 PL práškového cukru
250 g malín
čokoládová omáčka
kvietky – čo záhradka dala 🙂

Postup:

Vyšľaháme si vajcia a cukor do hustej peny. Pridáme k nim múku, mak a premiešame vareškou.

Potom si zmiešame sódu s octom a pridáme ich do kyslej smotany. Šumiacu kyslú smotanu prilejeme do cesta a premiešame. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem s priemerom 25 cm, ktoré sme si predtým vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch 20 – 22 minút (keď chcete piecť obe naraz, použite teplovzdušný ohrev nastavený na 150 stupňov).

Vychladnuté korpusy rozrežeme na polovice, čiže nám vzniknú 4 pláty, ktoré plníme krémom (pripravíme si ho len jednoduchým vymiešaním všetkých surovín ) a na krém, medzi jednotlivé pláty, rozdelíme 125g malín. Celú tortu jemne potrieme zvyšným krémom, dáme poriadne zachladiť.

Potom ju dozdobíme čokoládovou omáčkou, zvyšnými malinami a kvetmi.


dulce-de-leche.eu

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.