Lahodná maková torta s vanilkovým krémom a malinami
Nechať na jazyku rozplynúť chuť vanilky a sviežich malín... K tomu dobrá káva, milá spoločnosť a zážitok, na ktorý môžete spomínať dlho, je na svete.
Ingrediencie:
5 vajec
1 1/5 šálky kryštálového cukru
2 šálky kyslej smotany
2 šálky hladkej múky
2 ČL sódy bikarbóny
2 ČL octu
1/3 šálky maku
Krém :
250 g mascarpone
125 g cream cheese
500 g smotanového pudingu s bourbon vanilkou ( alebo si pripravte 500 g domáceho vanilkového pudingu s vanilkou)
3-4 PL práškového cukru
250 g malín
čokoládová omáčka
kvietky – čo záhradka dala 🙂
Postup:
Vyšľaháme si vajcia a cukor do hustej peny. Pridáme k nim múku, mak a premiešame vareškou.
Potom si zmiešame sódu s octom a pridáme ich do kyslej smotany. Šumiacu kyslú smotanu prilejeme do cesta a premiešame. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem s priemerom 25 cm, ktoré sme si predtým vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch 20 – 22 minút (keď chcete piecť obe naraz, použite teplovzdušný ohrev nastavený na 150 stupňov).
Vychladnuté korpusy rozrežeme na polovice, čiže nám vzniknú 4 pláty, ktoré plníme krémom (pripravíme si ho len jednoduchým vymiešaním všetkých surovín ) a na krém, medzi jednotlivé pláty, rozdelíme 125g malín. Celú tortu jemne potrieme zvyšným krémom, dáme poriadne zachladiť.
Potom ju dozdobíme čokoládovou omáčkou, zvyšnými malinami a kvetmi.
Komentáre