/ Recepty /

Veľkonočný mazanec

velkonocny mazanec

Recept na Veľkonočný mazanec s hrozienkami a mandľami

Cesto na 4 bochníčky: 
1kg polohrubej múky
1 l vlažného mlieka
200 g masla alebo Hery
200 g cukru
4 žĺtky
1 PL soli
2 bal. Droždia Dr.Oetker
štipka Kypriaceho prášku Dr.Oetker
150 g hrozienok namočených v rume
podľa chuti – citrónová kôra z 1 umytého citrónu 

Okrem toho: 
100 g mandlí (sparených a olúpaných)
1 vajce
na posypanie – zmes Vanilínového cukru Dr.Oetker a práškového cukru

1. Suché prísady dáme do misy, pridáme žĺtka, maslo, mlieko a citrónovú kôru a dôkladne spracujeme. Cesto necháme 30 – 40 minút vykysnúť. Po vykysnutí pridáme hrozienka a časť posekaných mandlí (časť neháme na ozdobu) a opäť necháme kysnúť 40 – 50 minút.

2. Keď je cesto vykysnuté, urobíme 4 bochníčky a na plechu ich necháme naposledy nakysnúť cca 30 min. Na každom bochníčku nakrojíme zľahka nožom kríž, podľa chuti ozdobíme olúpanými mandľami a potrieme ich vajíčkom. Dáme piecť:

Elektrická rúra: cca 190°C po dobu cca 15 minút, potom teplotu znížime a ďalších 35 – 45 min. pečieme pri 170°C
Teplovzdušná rúra: 10 min. Pri 170°C a potom dopečieme cca 20 – 25 min. pri 160°C
Plynová rúra: stupeň 6 po dobu cca 35 – 45 minút.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.