Bezlepkový koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku
Úžasný mandarínkovo mandľový koláč, ktorý je tak jemný, že sa doslova rozplýva na jazyku.
Ingrediencie:
cca 600 g mandaríniek (aj so šupou)
3/4 šálky kryštálového cukru
1 ČL prášku do pečiva
6 vajec
2 šálky (240g ) mletých mandlí
práškový cukor na posypanie
Postup:
Ak zoženiete bio mandarínky, tak máte „vyhrané“ .. Ak nie, tak šupu poriadne vydrhnite a vyumývajte. Potom celé mandarínky vložíme do hrnca s vodou, privedieme k varu a na miernom ohni varíme cca 45 minút. Necháme vychladnúť a nakoniec ich aj so šupou rozmixujeme do hladka. Najlepšie je kúpiť mandarínky bez kôstok, aby ste sa vyhli odkôstkovaniu.
Vajcia si vymiešame do peny, pridáme k nim cukor a prášok do pečiva, mandarínkovú zmes, chvíľu spolu prešľaháme a nakoniec opatrne zamiešame pomleté mandle.
Cesto nalejeme do maslom vymazanej a mandľami vysypanej tortovej formy (priemer cca 25cm) a pečieme pri 180 stupňoch asi 50 minút. Ak by vám povrch rýchlo hnedol, prikryte ho alobalom.
Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a podávame. Nám najviac chutil so šálkou čaju, ale je tak šťavnatý a jemný ,že zapíjať ho rozhodne netreba 🙂
chuťovo OK , len celý spadol :((
Kolac je podľa môjho názoru horký,pretože tam idu aj šupky.Nam vôbec nechutil.