/ Recepty /

Bezlepkový koláč, ktorý sa rozplýva na jazyku

image 25482 25 v1

Úžasný mandarínkovo mandľový koláč, ktorý je tak jemný, že sa doslova rozplýva na jazyku.

Ingrediencie:

cca 600 g mandaríniek (aj so šupou)
3/4 šálky kryštálového cukru
1 ČL prášku do pečiva
6 vajec
2 šálky (240g ) mletých mandlí
práškový cukor na posypanie

Postup:

Ak zoženiete bio mandarínky, tak máte „vyhrané“ .. Ak nie, tak šupu poriadne vydrhnite a vyumývajte. Potom celé mandarínky vložíme do hrnca s vodou, privedieme k varu a na miernom ohni varíme cca 45 minút. Necháme vychladnúť a nakoniec ich aj so šupou rozmixujeme do hladka. Najlepšie je kúpiť mandarínky bez kôstok, aby ste sa vyhli odkôstkovaniu.
Vajcia si vymiešame do peny, pridáme k nim cukor a prášok do pečiva, mandarínkovú zmes, chvíľu spolu prešľaháme a nakoniec opatrne zamiešame pomleté mandle.

Cesto nalejeme do maslom vymazanej a mandľami vysypanej tortovej formy (priemer cca 25cm) a pečieme pri 180 stupňoch asi 50 minút. Ak by vám povrch rýchlo hnedol, prikryte ho alobalom.

Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a podávame. Nám najviac chutil so šálkou čaju, ale je tak šťavnatý a jemný ,že zapíjať ho rozhodne netreba 🙂

koláč
koláč

Dulce-de-leche.eu

Komentáre

  1. chuťovo OK , len celý spadol :((

  2. Kolac je podľa môjho názoru horký,pretože tam idu aj šupky.Nam vôbec nechutil.

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.