/ Recepty /

Bezlepková čokoládová torta s mandľami

Bezlepková čokoládová torta s mandľami

Chuťovo veľmi bohatá torta pripomínajúca brownie, ktorú si veľmi jednoducho pripravíte aj bez múky a krému.

Ingrediencie:
rozpis na tortovú formu 20 cm

200 g kvalitnej horkej čokolády s obsahom kakaa min.75 %
150 g masla
200 g mletých mandlí (bez šupky)
100 g hnedého cukru
5 vajec

Postup:

Čokoládu s maslom za občasného premiešania rozpustíme nad parou. Odstavíme z ohňa, ale misku ponecháme nad parou. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie. Vajcia našľaháme s cukrom. Šľaháme na najvyšších otáčkach, kým sa cukor nerozpusti a vajcia nezosvetlia a sú našľahané do peny.

Pridáme jemne zomleté mandle. Premiešame. Za stáleho šľahania pridávame po častiach čokoládu a šľaháme, kým sa hmoty spoja. Vylejeme do pripravenej tortovej formy a pečieme 5 minút pri 180 stupňoch a potom znížime teplotu na 170 stupňov a pečieme ešte 20-25 minút.

Tortu zbytočne nevysušujeme, má ostať v prostriedku vláčna ako brownie. Necháme vo forme do úplného vychladenia. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Ja som posypala sitkom cez háčkovanú dečku.

torta
torta
torta

Dobrú chuť!

adkas-tastyfood.blogspot.sk

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.