/ Recepty /

Orechová torta s penou a malinami

Orechová torta s penou a malinami

Bohatá orechová plnka sa v tejto torte postretla so snehom s malinami.

Ingrediencie:

rozpis do tortovej formy s priemerom 24 cm

Cesto:

100 g masla
štipka soli
170 g polohrubej múky
1 – 2 PL smotany (mlieka)
2 žĺtka

Orechová vrstva:

300 g mletých orechov
100 g práškového cukru (množstvo si môžete regulovať)
50 ml mlieka

Malinová vrstva:

4 bielka
štipka soli
200 g kryštálového cukru
450 g čerstvého drobného ovocia (ríbezle, maliny a pod.) – nie mrazené, pustí veľa šťavy

Postup:

Všetky suroviny na cesto spracujeme. Pracujeme rýchlo, zbytočne dlho nemiesime, aby sme nemali cesto tvrdé. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 30 minút zachladiť. Tortovú formu vyložíme spodok a boky papierom na pečenie.

Malá pomôcka: prstom namočeným do oleja môžeme jemne urobiť bodku na forme a papier sa nám prilepí, nebude sa pohybovať. Mlieko zahrejeme a orechy zmiešané s cukrom sparíme. Cesto rozvaľkáme na veľkosť formy (ak je trochu cesta aj na bokoch nevadí) a vyložíme ním formu. Na formu natrieme orechovú plnku a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 15 – 20 minút.

Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Po lyžiciach zašľaháme cukor. Je dôležité tento pokyn dodržať, aby sme z bielkov vyšľahali krásne tuhú penu. Nakoniec zamiešame ovocie. Ja som rozdelila penu na dve časti (chcela som mať rovný vrch, ale nie je to nutné robiť). Nanesieme na predpečený korpus. Teplotu v rúre znížime na 160 stupňov a dáme tortu zapiecť ešte na 15 minút dozlatista. Vypneme rúru a ešte v nej necháme tortu postáť asi 10 minút.

Vrch môžeme ľubovoľne dozdobiť.

orechová torta
orechová torta
orechová torta
šlahačka
orechová torta
orechová torta
orechová torta
orechová torta
orechová torta
orechová torta

adkas-tastyfood.blogspot.sk 

Komentáre

  1. Nebíčko v papuľke

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.