![chilli con carne](https://urobsisam.zoznam.sk/wp-content/uploads/2020/02/perex-2-840x560.jpg)
Vyskúšali sme najlepší recept na chilli con carne
Ako deti sme ho nenávideli, v dospelosti ho mnohí z nás zbožňujú. Reč je o čili. Chutí najmä v studených dňoch, zahreje vás, nabije látkami, ktoré zvyšujú imunitu a pôsobí antibakteriálne. Tento recept sa dá urobiť z akéhokoľvek druhu mäsa a chutí skvele. Ak máte len trošku radi čili, určite ho oceníte – ako obed alebo večeru. Skoro ako klasické „chilli con carne“, ale ešte chutnejšie.
Na prípravu chilli con carne potrebujete:
450 g mletého hovädzieho alebo hydinového mäsa
2 cibule nakrájané na kocky
1 zelená papriku, nakrájanú na kocky
1 lyžica jalapeno papričky nasekanej najemno
400 g konzerva paradajok v mexickom štýle
450 g paradajkovej omáčky v konzerve
2 lyžice rasce
2 lyžičky čili korenia
1 lyžička soli
1 až 2 lyžičky kajenského korenia
1⁄2 lyžičky korenia „údená paprika“
400 g prepláchnutej konzervovanej fazule
1 šálka vody
Na ozdobu pri podávaní potrebujete:
kyslá smotana
čedar
zelená cibuľka alebo petržlenová vňať
Ako si pripraviť chilli con carne
Mleté mäso s cibuľou a paprikami prehrejte za stáleho miešania, kým mäso pustí tuk. Nadbytočný tuk zlejte. Pridajte paradajkovú omáčku a paradajky, soľ, korenia, vodu a zmes priveďte k varu. Keď vrie, doplňte fazuľu, prikryte a varte jeden a pol až dve hodiny na miernom plameni.
Pred podávaním na misku s hustou čili omáčkou pridajte menšiu naberačku kyslej smotany premiešanej s nahrubo nastrúhaným čedarom a zelenou cibuľkou.
Dobrú chuť!
Sabína Zavarská
Foto: istock
Aký je rozdiel medzi chilli korením a kayenským korením????????????????
Rozdiel medzi cayenne pepper a chilli je podstatny. A ta kysla smotana..ani nahodou, ani ako ozdoba😏. V mexickej restike by zalomili rukami a prevratili ocami, nad takym nezmyslom.
No myslím že ste nič neskúšali len ste kopírovali obrázok a niekde našli recept ktorý je úplne mimo.Kde máte tú kukuricu čo je na ilustračnej fotke?
2 lyžičky cayenskeho,2 chilli a ešte jalapenos?🤣
Neviem koľkí z vašich čitateľov by to zjedli?
Kyslá smotana? To nieje kapustnica… Okrem v chilli nesmie chýbať kakao , alebo horká čokoláda.
Chilli z hydinového mäsa ,…to nepotrebuje snáď ani komentár 🤣😂😅
Pokiaľ budem variť konzervovanú fazuľu, ktorá je už samozrejme mäkká, ešte „jeden a pol až dve hodiny“, bude z toho kaša, alebo skôr dobré lepidlo….