/ Recepty /

Originálny recept na brownies s orechmi a ovocím

Originálny recept na brownies s orechmi a ovocím

Originálny recept na brownies s orechmi a čerešňami dnes nájdete už málokde.

Čas potrebný na prípravu: 1 HODINA

Ingrediencie:

250 g masla
80 g kakaa
200 g horkej čokolády
65 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
360 g práškového cukru
4 vajcia
asi 100 g sušených brusníc alebo čerešní
asi 100 g orechov
(mandle alebo lieskové)

Postup:

1. Predhrejeme si rúru na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.

2. Pripravíme si vodný kúpeľ (veľký hrniec s vodou, nad ktorý umiestnime menší, takže čokoláda sa nepripečie), v ktorom si rozpustíme čokoládu. Zmes dohladka vymiešame a pridáme 1/2 množstva sušeného ovocia a orechy.

3. V samostatnej miske zmiešame sypké ingrediencie – kakao, múku, cukor, prášok do pečiva. Následne obsah misky pridáme do roztopenej čokoládovej zmesi. Potom pridáme vajcia a všetko spolu miešame, kým nie je zmes konzistentná.

4. Zmes vylejeme na plech, posypeme zvyšným sušeným ovocím a dáme piecť asi na 20 minút. Priebežne kontrolujeme kraje a povrch. Keď vidíme, že hrany sú pevné a povrch uzavretý, vyberieme koláč z rúry. Výsledné koláčiky by mali byť na povrchu stále pružné a vnútri lepkavé, nepečieme ich dosucha.

5. Po dôkladnom vychladnutí koláč opatrne vyberieme z plechu, nakrájame (ak sme nepoužili plech s oddeľovacou formou) a podávame.

brownies

Komentáre

  1. Kde je tá marhuľová poleva?

  2. A kde je ta marhulova poleva?:-)

  3. tak kolac s marhulovou polevou, ktora sa v recepte nenachadza naozaj malokde najdeme ☺

  4. Ospravedlňujeme sa, v redakcii došlo k nechcenej zámene podkladov. Už je všetko v poriadku 🙂

  5. o masle sa nič nespomína, kedy ho pridávam ?

    1. Maslo sa roztopí spolu s čokoládou,ja to robím tak

  6. a kedy použijem maslo, roztopim s cokoladou?

  7. maslo sa topi s cokoladou, tak to poznam z inych receptov na brownies

  8. dokonca to poznam tak, ze do roztopeneho masla s cokoladou prudko zamiesam vajcia, aby sa tam neuvarili…lebo cokolada bude tepla….a az potom pridavam sypke zmesy

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.