Šťavnatá bezlepková bábovka s makom a orechmi
Ak sa neviete rozhodnúť, čo upečiete pri najbližšej príležitosti, vyskúšajte túto šťavnatú bezlepkovú bábovku, ktorá vydrží dlho čerstvá.
Ingrediencie:
200 g masla izbovej teploty
60 g hnedého cukru (ja som použila kokosový cukor)
8 vajec
180 g kryštálového cukru
300 g mletého maku
150 g mletých vlašských orechov
1 ČL vanilkového extraktu
štipka soli
1/2 ČL škorice
Postup:
Maslo, hnedý cukor, škoricu a vanilku si vyšľaháme do peny. Potom postupne primiešavame žĺtky a poriadne vyšľaháme. Zvlášť si vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom.
Potom do žĺtkovej peny striedavo primiešavame zmes maku, orechov a bielkovej peny.
Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou (môžete použiť bezlepkovú ) vysypanej bábovkovej formy a pečieme pri 170 stupňoch asi 50 – 70 minút. Po vybratí z rúry necháme chvíľu postáť vo forme a potom vyklopíme. Vychladnuté poprášime práškovým cukrom a podávame 🙂
vynikajúca , chutí aj manželovi
Dobry den. Cim mozem nahradit maslo? Nemozeme ani bezlaktozove. Mozem dat alsan? Alebo olej? Dakujem