/ Recepty /

Šťavnatá bezlepková bábovka s makom a orechmi

image 32365 25 v1

Ak sa neviete rozhodnúť, čo upečiete pri najbližšej príležitosti, vyskúšajte túto šťavnatú bezlepkovú bábovku, ktorá vydrží dlho čerstvá. 

Ingrediencie:

200 g masla izbovej teploty
60 g hnedého cukru (ja som použila kokosový cukor)
8 vajec
180 g kryštálového cukru
300 g mletého maku
150 g mletých vlašských orechov
1 ČL vanilkového extraktu
štipka soli
1/2 ČL škorice

Postup:

Maslo, hnedý cukor, škoricu a vanilku si vyšľaháme do peny. Potom postupne primiešavame žĺtky a poriadne vyšľaháme. Zvlášť si vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom.

Potom do žĺtkovej peny striedavo primiešavame zmes maku, orechov a bielkovej peny.

Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou (môžete použiť bezlepkovú ) vysypanej bábovkovej formy a pečieme pri 170 stupňoch asi 50 – 70 minút. Po vybratí z rúry necháme chvíľu postáť vo forme a potom vyklopíme. Vychladnuté poprášime práškovým cukrom a podávame 🙂


Dulce-de-leche.eu 

Komentáre

  1. vynikajúca , chutí aj manželovi

  2. Miriam Vrbinkovicova says:

    Dobry den. Cim mozem nahradit maslo? Nemozeme ani bezlaktozove. Mozem dat alsan? Alebo olej? Dakujem

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.