Nadýchaný kysnutý koláč s ovocím a posýpkou
Galéria (8)

Nadýchaný kysnutý koláč s ovocím a posýpkou

Vyskúšajte si doma pripraviť tento fantastický kysnutý koláč. Cesto je krásne nadýchané a mäkké aj na druhý deň. Ozdobiť si ho môžete akýmkoľvek ovocím, nám sa osvedčila kombinácia marhúľ a čiernych ríbezlí. 

Galéria

Nadýchaný kysnutý koláč s ovocím a posýpkou
Nadýchaný kysnutý koláč s ovocím a posýpkou
Nadýchaný kysnutý koláč s ovocím a posýpkou
Nadýchaný kysnutý koláč s ovocím a posýpkou
Nadýchaný kysnutý koláč s ovocím a posýpkou
Nadýchaný kysnutý koláč s ovocím a posýpkou
Nadýchaný kysnutý koláč s ovocím a posýpkou

Ingrediencie:

na plech 30x40cm

500 g polohrubej múky
350 ml mlieka
2 PL kryštálového cukru
50 ml oleja
1/2 KL soli

kvások:

1/2 kocky droždia
1 KL kryštálového cukru
150 ml mlieka
asi 1 KL polohrubej múky

Ovocie – podľa ľubovôle (u mňa 2ks – 430 g konzervy marhúľ a 430 g plechovka čiernych ríbezlí)

posýpka:

120 g polohrubej múky
60 g kryštálového cukru
60 g masla

okrem toho na posyp:

1 škoricový cukor

Postup:

Najprv si urobíme kvások. Do 150 ml mlieka pridáme 1 KL cukru. Zohrejeme (nesmie byť horúce) a pomrvíme doň droždie. Zamiešame, jemne poprášime múkou a prikryjeme pokrievkou (malým tanierikom) a na teplom mieste necháme nakysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ. Nakysnuté droždie a zvyšné mlieko. Krátko prešľaháme mixérom. Nešľaháme dlho, len kým sa všetky suroviny spoja. Cesto je veľmi riedke. Vylejeme ho na maslom vymastený plech. Rozotrieme ho po celom plechu a urovnáme. Na cesto uložíme dobre odkvapkané ovocie, posypeme posýpkou a necháme 1 hodinu na teplom mieste nakysnúť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 – 25 minút. Ihneď po vybraní z rúry posypeme škoricovým cukrom.

Posýpka:

Múku zmiešame s kryštálovým cukrom. Pridáme na plátky narezané maslo. Prstami spracúvame suroviny, kým sa nespoja a dostaneme zmes s hrubšou hrčkavou štruktúrou.


Nakysnuté droždie


Cesto je riedkej konzistencie


Ovocie jemne prstom zatlačíme do cesta


Marhule v kombinácii s čiernymi ríbezľami


Cesto posypeme posýpkou a necháme kysnúť 1 hodinu


Dobrú chuť 🙂
adkas-tastyfood.blogspot.sk

  1. HAVKO says:

    mnamky

    1. Janka says:

      výborny recept komu sa nepáči nemusí ho skúšat a pre koho je malo sladký stačí viac cukru 🙂

      1. Andrea says:

        Mne sa tiez podaril , recept je super.kym vykysne mam upratanu kuchynu a rovno do truby 🙂 dakujem.

      2. Gabika says:

        Ja som ho už raz piekla a bol výborný,je pravda,že je málo sladký,ale posýpka to vyvážila a všetkým chutil a cukor aj tak nie je zdravý,super recept,idem ho robiť zase…

      3. Ľudovít says:

        Koláč bez vajca??? Opačim. Podelím sa s výsledkom.

  2. mimi says:

    super

  3. Julanda says:

    Idem skúsiť.

  4. Anonym says:

    Mám ho akurát na plechu ale kombinácia marhule a čučoriedky . Výsledok napíšem

  5. Ajka says:

    Skúsim a dám vedieť výsledok

    1. Tomka says:

      Ajka, daj vedieť, či chutil. Rozmýšľam, že si ho spravím aj ja

  6. Julanda says:

    Hlúposť mi z toho vyšla. Niet nad môj nevážený, nemeraný, rokmi osvedčený osúch.

    1. Anonym says:

      poprosim teda recept

  7. andrea says:

    malo sladký lepší je klasický kysnutý

  8. Julanda says:

    Zase som sa raz poučila na svojej chybe – nikdy nepoužiť recept, ktorý nemá pod sebou komentár.

  9. Anka says:

    Vydaril sa na jednotku – za 30 min. bol pripravený a v kombinácii čerešne + ríbezle, nám chutil.Posypať upečený koláč cukrom, predsa nie je problém.

  10. Anonym says:

    vydaril sa je super,odporučam ja som ho spravila zo slivkami a šoricou pokvapkala som cesto obyč. .maslom vyborny:)

  11. Motyka says:

    Dnes som ho robila. Do posýpky som pridala trocha viac cukru a polovicu sáčka karamelového pudingu. Čistá kuchyňa. Rýchla príprava – okrem kysnutia. Výsledok vynikajúci. Určite budem piecť aj na budúce a často. Díky za recept.

  12. Olušik says:

    Katastrofa cele zle.Nikdy viac tento recept.

  13. jvg says:

    Prečo by to bolo celé zle? Ja by som ho nerobila také riedke lebo marhule sú dosť ťažké a spadnú dole. Ale inak fajn.

  14. Lenka says:

    Dnes som ho piekla. Spravila som 2 plechy – dvojitú dávku. Je výborný! Ovocie som dala: broskyne, slivky. Odporúčam menej mlieka, ale aby sa dal rozliať na plech. Tak cca. 100ml mínus.

  15. Anka says:

    Moja nevesta tento koláč piekla, výborný.

  16. magdalena says:

    Pravé vychladol. Vynikajúci koláč, skoro bez „roboty“. Výbornej chuti a akurát sladký. SUPER recept. Ďakujem.

  17. matab@ says:

    Výborný koláč. Robila som ho zo strúhanými jablkami a je super .Ďakujem 🙂

  18. Evita says:

    Nie každá múka je rovnaká ,jedna zoberie viac mlieka iná menej…aj ovocie ktoré je väčšie je samozrejme ťažšie ja som dala čučoriedky tak som riedke cesto privítala..podaril sa .Ďakujem

  19. Maria says:

    Ma rada pecenie kolacov

  20. Melania says:

    Výborný recept, vďaka.

  21. Martin says:

    Ja som chlap, experimentujem, a keď chcem niečo rýchle, sladké, tak volím tento recept, o lyžicu viac cukru, čerešne plus marhuľa, nemá chybu. Komu sa nepodaril tak nieje co dodať, urobí ho aj decko 😀

  22. Anonym says:

    Ďakujem za výborný recept, včera som to vyskúšala a koláčik chutil vetkým. Zostali mi iba 4 ks ku kávičke. Daniela

  23. maja says:

    idem skusit upiect

  24. bozena says:

    ….Pridala som za lyžicu cukru koláč je výborný..Mňam,mňam…

  25. Katarina says:

    Vyborny kolac ,chutil aj detickam.

  26. Dadka says:

    Vyzerá super. Idem skúsiť naslano s kyslú smotanu a kôprom 🙂

  27. Iveta says:

    Až prednedávnom som objavila tento recept a už ho pečiem tretí krát, je fantastický a veľmi jednoduchý (komu sa nechce čakať na vykysnutie cesta a donekonečna miesiť a vaľkať), okrem toho mne sa nie vždy podarí dobré kysnuté cesto, ale toto je tutovka!! Podľa mňa s hocijakým ovocím, Aj s tvarohom+cukor+žĺtky a na to ovocie a posýpku. Ďakujem za fantastický recept 🙂

  28. Iveta says:

    výborné

  29. Marcela says:

    Ďakujem za výborný jednoduchý recept,budem robievat často v rôznych kombináciách

  30. Valika says:

    Mlieka dokopy 500ml, alebo na kvások odobrať z tých 350ml čo ide do cesta?

    1. Katarina says:

      akurat mi kysne na plechu vyborny so slivkami ……..na kvasok 150 ml+ 350 do cesta teda spolu 500 ml

  31. Hela says:

    Je to opravdu bez vajíčka?

  32. Tomáš says:

    Včera som vyskúšal veĺká spokojnost

  33. Eva says:

    Super koláčik dnes som ho piekla ale namiesto posýpky som dala tvaroh s cukrom môžem odporučiť

  34. Michal says:

    Dlhe roky robim kuchara a toto ani skusat netreba aby clovek vedel ze to je hovadina prvej triedy. Niet nas klasicke kysnute cesto.

    1. neznama says:

      Michal ty si taky kuchar ako ja herecka 🙂

  35. Staňa says:

    👍Vyborny vsetkym velmi chutil a dnes ho planujem opat spravit👌👌 slivkovy a marhulovy😊

  36. Gabriela says:

    Fantasticky. Maximalne nenarocny (aj pre nemehlo ako ja 😂) a vysledok stoji za to.
    Drzala som sa receptu a vsetko sa super podarilo.
    Dakujem

  37. BRANISLAV says:

    Bol vynikajúci. Robil som dvojitú dávku. Super. Aj na druhý deň bol fajnový. Každý chválil. Ďakujem za recept. Iný už ani robiť nebudem. Jednoduchá a rýchla príprava. 👍👍👍

  38. evita says:

    Výborný.koláčik.,určite.si.ho.uložím….

  39. Dana says:

    Od kedy mám vyskúšaný tento recept, iný recept na kysnutý koláč nepoužívam…

  40. Mária says:

    Výborný, rýchly a čučoriedkový fantázia. Robím aj slaný so šunkou, bylinkami a syrom. Odporúčam vyskúšať

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.