Kráľovský jesenný šalát plný vitamínov
Závany jesene so sebou nesú aj zmenu chutí. Pripravte si chutný a zdravý šalát plný vitamínov.
Podnos plný sofistikovaných chutí, ktorý očarí aj najnáročnejších hostí.
Čas potrebný na prípravu: 30 MINÚT
Ingrediencie:
2 granátové jablká
2 avokáda
2 šálky černíc
1 dl olivového oleja
3 PL jahodovej šťavy alebo džúsu
1/2 šálky vlašských alebo pekanových orechov
10 cherry paradajok
niekoľko hrstí rukoly a dubového šalátu
soľ
korenie
Postup:
1 Z avokáda odstránime kôstku, ošúpeme ho a nakrájame na mesiačiky. Granátové jablko otvoríme a oddelíme jadierka od šupky. Rukolu a šalát umyjeme a naukladáme na spodok misy alebo podnosu.
2 Zálievku si pripravíme zmiešaním jahodovej šťavy, olivového oleja, korenia a soli. Pokvapkáme ňou postupne každú vrstvu zeleniny a ovocia, ktorú na podnos uložíme.
3 Na šalát poukladáme paradajky, avokádo, černice a jadierka granátového jablka.
4 Na panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom 5 minút opekáme orechy so štipkou soli do zlatista. Ešte kým sú horúce, posypeme nimi šalát, ktorý hneď podávame.
dobrú chuť
musí byť výborný