/ Recepty /

Snehové tortičky s mascarpone, likérom a praženými mandľami

snehove torticky s mascarpone likerom a prazenymi mandlami

Dajte bodku za slávnostnou večerou či obedom našim elegantným dezertom. Pripravte pre svojich blízkych tento nenáročný, zato efektný dezert.

Ingrediencie:

4 bielky

štipka soli

220 g jemného kryštálového cukru

70 g mandľových lupienkov (opražených)


Krém:

250 g mascarpone

250 ml šľahačkovej smotany

1 PL práškového cukru

70 – 80 ml  Baileys (príp. vaječný likér) množstvo si upravte podľa svojej chuti

Okrem toho:

30 g mandľových lupienkov (opražených) na posypanie

2-3 PL Baileys na poliatie tortičiek


Postup:

Na suchej panvici opražíme mandľové lupienky. Necháme ich dobre vychladnúť.

Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Keď už zbelejú, postupne po lyžiciach pridávame cukor. Cukor pridávame v malých množstvách za stáleho šľahania.

Šľaháme, kým sa cukor neroztopí a bielka sú pekne biele, lesklé a metličky zanechávajú stopy. Opatrne zamiešame opražené mandľové lupienky. Na plech vyložený papierom na pečenie ukladáme lyžicou kopčeky snehu. Dávame dve lyžice na 1 tortičku. Môžete dávať aj po jednej lyžici, a tak budete mať viac kusov menších tortičiek. Z tohto množstva vyšlo 12 kusov väčších tortičiek.

 

Dávame ich ďalej od seba, pri pečení trochu narastú. Rúru predhrejeme na 90 stupňov (teplovzdušná) a sušíme tortičky 1,5-2 hodiny.

Snehové tortičky sú zvonku pekne chrumkavé a vo vnútri sú trochu ťahavé. Rúru vypneme a dvierka pootvoríme. Tortičky necháme v rúre do úplného vychladnutia.

Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, Baileys (pridávame postupne, aby krém nezredol). Opatrne vmiešame vyšľahanú šľahačku. Vychladnuté tortičky ozdobíme krémom, posypeme opraženými mandľami a pokropíme Baileys. Tortičky plníme krémom pred podávaním.

Dobrú chuť
adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/ –>

Komentáre

  1. Pobavilo ma v ingredienciách: 220g JEMNÉHO kryštáľového cukru. Dá sa kúpiť aj iný ako jemný?Kam sa podel cukor s kryštáľmi 3×3 mm,ktorý chrúmal pod zubami?

  2. Lucinka ૐ Jankovichova says:

    mysleli tym krupicovy cukor, nakolko je to rozdiel medzi krystalovym … a pri tejto pavlovej je to fakt rozdiel, a rozdiel je ci mixujes 20 minut alebo 10, takze nabuduce ak chces byt vtipna, tak si prv over fakty … truba

  3. Richard Lebeda says:

    No mali sme v obchode maskarpone v akcii, tak som ho kupil a i smotanu, vajicka a salko. No nevedel som este vobec Co urobim. Tak som nasiel tento recept za ktory sa chcem podakovat. Mandle som nemal, takze bielkove kurpusy budu ciste. No zltko som vypenil s cukrom a dal som ho susit tiez. A drt z neho ako aj polamane casti pouzijem ako ozdobou. Krém som urobil rovnako akurat miesto cukru som dal kramelizovat salko takze mi zhustne az na huspeninovu konz. a zamiesam to do maskarpone a nasledne pridam podla vysie uvedenho postupu slahacku. Uzasne dakujem. Ps: som cukrar takze sa vzdy vynajdem 🙂

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.