Ako si jednoducho a rýchlo pripraviť falošný guláš
Galéria (9)

Ako si jednoducho a rýchlo pripraviť falošný guláš

Existuje mnoho obdôb falošného gulášu. Jednu z nich si môžete teraz pripraviť spolu s nami.

Galéria

Kávový zákusok so šťavnatou piškótou a lahodnou polevou
Bryndzové tyčinky
Domáci perník
Falošný guláš
Bryndzové tyčinky
Falošný guláš
Falošný guláš
Tvarohovník z lineckého cesta

Ingrediencie:

Paprika – červená, zelená, žltá
1-2 cibule
1-2 nožičky dobrej klobásy (podľa možnosti pikantnej)
1 konzerva lúpaných paradajok 400 g
2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku
zemiaky (5-6 kusov, podľa toho, aké množstvo guľášu chceme navariť)
soľ, korenie, mletý kmín, malá chilli paprička, oregáno
olej

Postup:

Ako prvé si dáme uvariť zemiaky. Varíme ich iba do polovice, aby sa nám potom pri dusení na panvici nepomliaždili. Polouvarené zemiaky scedíme. Do wooku ( príp. hrnca) dáme na troške oleja speniť cibuľu pokrájanú na rezance. Pridáme na kolieska pokrájanú klobásu a spolu porestujeme. Pridáme zemiaky a papriku. Spolu krátko porestujeme. Potom pridáme paradajky z konzervy. Ak použijete čerstvé, doporučujem narezať a na chvíľu ponoriť do vriacej vody. Potom z nich ľahko odstránite šupku. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli papričku (jadierka vyčistite), oregáno, podrvenú rascu, prelisovaný cesnak a všetko spolu chvíľu podusíme.

Ak nemáte radi mierne chrumkavú papriku, tak doporučujem najprv pridať papriku, chvíľu ju podusiť a až potom zemiaky a ostatné. Pred podávaním môžeme posypať posekanou petržlenovou vňaťou.








adkas-tastyfood.blogspot.sk 

  1. Hundroš says:

    Príliš mnoho roboty a výsledok stojí za baraní prd.

  2. p says:

    Podľa takmer rovnakého postupu varíme jedlo ktoré voláme „Dusené paprikové zemiaky“.

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.