/ Recepty /

Ako si jednoducho a rýchlo pripraviť falošný guláš

Ako si jednoducho a rýchlo pripraviť falošný guláš

Existuje mnoho obdôb falošného gulášu. Jednu z nich si môžete teraz pripraviť spolu s nami.

Ingrediencie:

Paprika – červená, zelená, žltá
1-2 cibule
1-2 nožičky dobrej klobásy (podľa možnosti pikantnej)
1 konzerva lúpaných paradajok 400 g
2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku
zemiaky (5-6 kusov, podľa toho, aké množstvo guľášu chceme navariť)
soľ, korenie, mletý kmín, malá chilli paprička, oregáno
olej

Postup:

Ako prvé si dáme uvariť zemiaky. Varíme ich iba do polovice, aby sa nám potom pri dusení na panvici nepomliaždili. Polouvarené zemiaky scedíme. Do wooku ( príp. hrnca) dáme na troške oleja speniť cibuľu pokrájanú na rezance. Pridáme na kolieska pokrájanú klobásu a spolu porestujeme. Pridáme zemiaky a papriku. Spolu krátko porestujeme. Potom pridáme paradajky z konzervy. Ak použijete čerstvé, doporučujem narezať a na chvíľu ponoriť do vriacej vody. Potom z nich ľahko odstránite šupku. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli papričku (jadierka vyčistite), oregáno, podrvenú rascu, prelisovaný cesnak a všetko spolu chvíľu podusíme.

Ak nemáte radi mierne chrumkavú papriku, tak doporučujem najprv pridať papriku, chvíľu ju podusiť a až potom zemiaky a ostatné. Pred podávaním môžeme posypať posekanou petržlenovou vňaťou.








adkas-tastyfood.blogspot.sk 

Komentáre

  1. Hundroš says:

    Príliš mnoho roboty a výsledok stojí za baraní prd.

  2. Podľa takmer rovnakého postupu varíme jedlo ktoré voláme „Dusené paprikové zemiaky“.

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.