Ako si jednoducho a rýchlo pripraviť falošný guláš
Existuje mnoho obdôb falošného gulášu. Jednu z nich si môžete teraz pripraviť spolu s nami.
Galéria
Ingrediencie:
Paprika – červená, zelená, žltá
1-2 cibule
1-2 nožičky dobrej klobásy (podľa možnosti pikantnej)
1 konzerva lúpaných paradajok 400 g
2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku
zemiaky (5-6 kusov, podľa toho, aké množstvo guľášu chceme navariť)
soľ, korenie, mletý kmín, malá chilli paprička, oregáno
olej
Postup:
Ako prvé si dáme uvariť zemiaky. Varíme ich iba do polovice, aby sa nám potom pri dusení na panvici nepomliaždili. Polouvarené zemiaky scedíme. Do wooku ( príp. hrnca) dáme na troške oleja speniť cibuľu pokrájanú na rezance. Pridáme na kolieska pokrájanú klobásu a spolu porestujeme. Pridáme zemiaky a papriku. Spolu krátko porestujeme. Potom pridáme paradajky z konzervy. Ak použijete čerstvé, doporučujem narezať a na chvíľu ponoriť do vriacej vody. Potom z nich ľahko odstránite šupku. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli papričku (jadierka vyčistite), oregáno, podrvenú rascu, prelisovaný cesnak a všetko spolu chvíľu podusíme.
Ak nemáte radi mierne chrumkavú papriku, tak doporučujem najprv pridať papriku, chvíľu ju podusiť a až potom zemiaky a ostatné. Pred podávaním môžeme posypať posekanou petržlenovou vňaťou.
Príliš mnoho roboty a výsledok stojí za baraní prd.
Podľa takmer rovnakého postupu varíme jedlo ktoré voláme „Dusené paprikové zemiaky“.