Voňavé jablkové ružičky z lístkového cesta
Vyskúšajte si pripraviť tieto vynikajúce voňavé ružičky z lístkového cesta. Nielenže sú vynikajúce, ale ešte aj pekne vyzerajú!
Ingrediencie (na 12 ks)
100 g mletých mandlí
75 g cukru
štipka soli
1 vajce
1 PL tekutého masla
2 rolky lístkového cesta
4 – 5 stredne veľkých jabĺk
práškový cukor na posypanie
forma na mafiny
Ako na to
1. Rúru na pečenie predhrejeme na 180 °C. Lístkové cesto vyberieme z mrazničky a pri izbovej teplote rozmrazíme. Formu na mafiny vymastíme maslom.
2. Plnku pripravíme z mletých mandlí, cukru, štipky soli, vajca a tekutého masla zmiešaním na krémovú masu.
3. Jablká umyjeme, prekrojíme na polovice, jadrovníky odstránime a nakrájame na tenké plátky, aby sa nám dali prekladať cca 2 mm. Aby jablká nezhnedli, môžeme ich pokvapkať citrónovou šťavou.
4. Rozmrazené cesto po výške nakrájame na 6 pásikov (obidve cestá) a potrieme mandľovou plnkou. Nakrájané polovičné plátky jabĺk poukladáme na cesto. Jablká prekladáme v hornej tretine tak, aby presahovali okraj cesta. Cesto s jablkami zvinieme do tvaru ružičiek, poukladáme do formy a pečieme dozlatista pri teplote 180 °C cca 40 min.
5. Podávame vychladené a posypané práškovým cukrom.
Text: Miroslava Maceková
Zdroj: Časopis Môj dom 10/2017
Foto: isifa/shutterstock
Komentáre