Voňavé jablkové ružičky z lístkového cesta

05.01.2018
05.01.2018 (0)
Voňavé jablkové ružičky z lístkového cesta

Vyskúšajte si pripraviť tieto vynikajúce voňavé ružičky z lístkového cesta. Nielenže sú vynikajúce, ale ešte aj pekne vyzerajú!

Ingrediencie (na 12 ks)

100 g mletých mandlí

75 g cukru

štipka soli

1 vajce

1 PL tekutého masla

2 rolky lístkového cesta

4 – 5 stredne veľkých jabĺk

práškový cukor na posypanie

forma na mafiny

Ako na to

1. Rúru na pečenie predhrejeme na 180 °C. Lístkové cesto vyberieme z mrazničky a pri izbovej teplote rozmrazíme. Formu na mafiny vymastíme maslom.

2. Plnku pripravíme z mletých mandlí, cukru, štipky soli, vajca a tekutého masla zmiešaním na krémovú masu.

3. Jablká umyjeme, prekrojíme na polovice, jadrovníky odstránime a nakrájame na tenké plátky, aby sa nám dali prekladať cca 2 mm. Aby jablká nezhnedli, môžeme ich pokvapkať citrónovou šťavou.

4. Rozmrazené cesto po výške nakrájame na 6 pásikov (obidve cestá) a potrieme mandľovou plnkou. Nakrájané polovičné plátky jabĺk poukladáme na cesto. Jablká prekladáme v hornej tretine tak, aby presahovali okraj cesta. Cesto s jablkami zvinieme do tvaru ružičiek, poukladáme do formy a pečieme dozlatista pri teplote 180 °C cca 40 min.

5. Podávame vychladené a posypané práškovým cukrom.

Text: Miroslava Maceková

Zdroj: Časopis Môj dom 10/2017

Foto: isifa/shutterstock

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.

Praktické rady, tipy a návody každých 7 dní.
 

Prečítajte si
Reklama