/ Recepty /

Kura so slaninou a jablkom na tymiáne

kura so slaninou a jablkom na tymiane

Sýte, výživné jedlo, v ktorom výraznú chuť mäsa so slaninou zjemňuje čerstvý tymián a jablko.

4 porcie
Príprava: 15 minút
Varenie: 35 minút

Čo budete potrebovať

  • 450 g malých zemiakov
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 4 umyté kuracie prsia (asi 350 g)
  • ¼ lyžičky soli
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • lyžičku červenej mletej papriky
  • 30 g masla
  • 80 g na kocky nakrájanej prerastenej slaniny
  • 1 stredne veľkú nakrájanú cibuľu
  • 1 veľký roztlačený strúčik cesnaku
  • 1 veľké ošúpané a na kocky nakrájané dezertné jablko
  • 400 g konzervovaných krájaných rajčín
  • 1 malý konárik čerstvého tymianu (alebo lyžičku sušeného)
  • 1 lyžicu worcesterskej omáčky
  • 3 lyžice nakrájanej petržlenovej vňate

Postup práce

  1. Očistené a nakrájané zemiaky 10 minút povarte. Vo veľkej ťažkej panvici rozpáľte 2 lyžice oleja a zemiaky na ňom do zlatista opečte a preložte na tanier.
  2. Kuracie prsia, pokrájané na menšie plátky, trocha naklepte, posoľte a okoreňte čiernym korením a červenou paprikou. V panvici rozpáľte maslo a plátky opečte z oboch strán dohneda. Preložte ich k zemiakom a uložte na teplé miesto.
  3. Na panvicu dajte zvyšok oleja a opečte na ňom slaninu, cibuľu a neskôr aj cesnak. Pridajte jablko a 2 minúty ho smažte, potom vmiešajte rajčiny, tymian a worcesterskú omáčku. Priveďte do varu, potom na miernej teplote varte 3 – 4 minúty.
  4. Do omáčky pridajte zemiaky a mäso, opatrne zamiešajte a nechajte 3 – 4 minúty prehriať. Na záver stačí dochutiť trochou čierneho korenia, posypať petržlenovou vňaťou a môžete podávať.

PRIPRAVILI: Jana a Dano Veselskí

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.