Vláčne avokádové brownies osladené medom
Galéria (15)

Vláčne avokádové brownies osladené medom

Snažíte sa vyhýbať sladkostiam ale občas vás prepadne skutočne neodolateľná chuť na niečo sladké, ideálne poriadne čokoládové? Vyskúšajte vykryť tieto kritické chvíle koláčom, ktorý je plný zdravých tukov a namiesto rafinovaného cukru je osladený medom. Napriek tomu je sladký, vláčny a doslova sa rozplýva na jazyku. Bonusom je jeho rýchla a jednoduchá príprava.

Galéria

Zvolenský ForDom stavia dom plný konope
Čov prenak
Komfortný a bezpečný domov - Röben-2b
Kuracie prsia s ananásom
Kuracie prsia s ananásom
Lístkové trojuholníky - 3c
Čov prenak
Melasa

Ingrediencie:

• 1 zrelé avokádo
• 100g múka
• 1/3 kypriaceho prášku
• 50g kakao
• med
• 2 hrste vlašských orechov
• 50 ml kokosový olej
• 30g (jedna odmerka) proteínového prášku – vanilková alebo čokoládová príchuť
• vajíčko 

Postup:

1. Pripravíme si ingrediencie. Vlašské orechy môžme posekať, ale pokojne aj nechať v celku.


2. Avokádo zbavíme šupky a jadra, nakrájame do misy na drobné kúsky. Následne ho vidličkou popučíme na kašu. 



3. Do avokádovej kaše dáme malú štipku soli. Pridáme med podľa chuti (my sme dali 3 polievkové lyžice). Postupne pridáme ešte rozpustený (vlažný, nie horúci) kokosový olej, vajíčko a všetko spolu zmiešame.



4. V druhej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, kakao a proteínový prášok. Zmes vmiešame do avokádovej kaše. Pridáme vlašské orechy. Ak je cesto príliš husté, zriedime ho vodou tak aby bolo polotuhé.


5. Cesto dáme na vymastený a vysypaný plech alebo keramický pekáč a dáme piecť do rúry vyhriatej na 190°C približne na 30 minút. Koláč môže na povrchu mierne popraskať. Správne upečený je vtedy keď je vo vnútri ešte mierne vlhký.


6. Ešte teplý vyberieme z formy a preložíme na vhodný podnos. Nakrájame na kocky a podávame teplý alebo studený buď samostatne, s čokoládovou polevou alebo so šľahačkou a lesným ovocím. Tento koláč je vhodný ako zdravší variant dezertu či desiaty, ktoré vám dodajú energiu, keďže obsahuje esenciálne mastné kyseliny obsiahnuté v avokáde, kokosovom oleji a vlašských orechoch, ktoré podporujú mozgovú činnosť a zdravie srdca.

Želáme dobrú chuť!

Text a foto: Anna Martausová

  1. Peter says:

    Nepochybne je tam mnoho zdravých účinných látok, na druhú stranu med je stále len cukora múka je stále len múka. Ak vezmem do úvahy, že med je aj silný alergén a taktiež aféru medu s antibiotikami v ČR – myslím, že to nei je až taká výhra z pohľadu výživového (myslím pře ľudí, ktorí chcú schudnúť)

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.