Aromatické kuracie prsia s ananásom a hrozienkami

23.06.2015
Aromatické kuracie prsia s ananásom a hrozienkami

Stále premýšľate čo uvariť a nič vám nenapadá? Ak máte radi zaujímavé exotické kombinácie chutí, prinášame vám kuracie soté v odlišnom prevedení, aké tradične poznáme u nás. Môžme povedať, že toto soté je vlastne ovocné. Kombinácia ananásu, kuracieho mäsa, aromatických korenín a sladkých hrozienok vám pripomenie exotické diaľky a príťažlivou korenistou arómou priláka do kuchyne celú rodinu.

Ingrediencie:

600g kuracích pŕs
1 -2 plechovky ananásu
100g hrozienok
3cm kúsok zázvoru
2-3 jarné cibuľky s vňaťou
3 strúčky cesnaku
mletá škorica
karí korenie
soľ
čierne mleté korenie / chili
1 PL rastlinného oleja

Postup:

Kuracie prsia s ananásom

Pripravíme si ingrediencie. Očistíme si zázvor, cesnak, umyjeme cibuľky a hrozienka.

Kuracie prsia s ananásom
Kuracie prsia s ananásom
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Taktiež si nakrájame aj cesnak, zázvor a cibuľky.

Kuracie prsia s ananásom
Kuracie prsia s ananásom
Do hlbokej panvice (woku) dáme 1 PL rastlinného oleja a krátko na ňom opražíme zázvor, cesnak a bielu časť jarných cibuliek. Pridáme mäso a dusíme kým nie je takmer hotové.

Kuracie prsia s ananásom
Kuracie prsia s ananásom
Pridáme polovicu lyžičky karí korenia, plechovku ananásu (alebo obidve, podľa toho či chceme mať v jedle viac alebo menej ananásu) aj so šťavou. Zakryté dusíme asi 5 minút. Následne pridáme 1/4 lyžičky mletej škorice, hrozienka, a dusíme ďalších približne 7-10 minút. Podlejeme litrom vriacej vody, podľa potreby osolíme a okoreníme.

Kuracie prsia s ananásom
Tesne pred dovarením (2-3 minúty) pridáme zelenú časť jarných cibuliek a dovaríme. Ak chceme mať omáčku hustejšiu môžeme ju pred dovaraním zahustiť škrobom rozmiešaným v troške vody.

Kuracie prsia s ananásom
Podávame s ryžou a zeleninovou oblohou. Jedlo výborne doplní na plátky nakrájané zrelé avokádo.

Text a foto: Anna Martausová

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Emili | 24.06.2015, 12:43
Po priliatí celého nálevu z 2 konzerv ananásu a 1 l vody (?), to už nie je soté, ale nepodarená polievka. Mäso na soté sa zásadne krája na rezančeky, pri restovaní sa nepodlieva žiadnou tekutinou, lebo potom sa to nerestuje, ale varí. Mäso stratí všetku šťavu, bude suché, presne ako keď sa varí v polievke.Karí korenie sa pridáva do panvice zároveň s mäsom, aby sa karí korením ochutilo, vsiaklo do mäsa. Kto nevie používať panvicu WOK, tak nech v nej nevarí a nedáva tu takéto recepty. Iba zničí suroviny, lebo jesť sa to dať nebude.
Prečítajte si
Reklama