Avokádové mafiny s parížskou šľahačkou
Veľmi netradičné čokoládové mafiny s avokádom pod strieškou z parížskej šľahačky.
Galéria
Ingrediencie:(na 24 kusov)
270 g polohrubej múky
150 g hnedého cukru
2 PL kakaa
2 KL lyžičky prášku do pečiva
1 KL sódy bikarbóny
2 vajcia
120 g rozpusteného masla
100 g horkej rozpustenej čokolády
250 ml mlieka
na plnku:
2 stredne veľké avokáda
1-2 PL práškového cukru
1-2 PL citrónovej stavy
na parížsku šľahačku:
300 ml šľahačkovej smotany
150 g horkej čokolády
Postup:
Deň vopred si dáme zohriať šľahačkovú smotanu s nalámanou čokoládou (150g). Nevaríme, len dobre zohrejeme a za stáleho miešania rozpustime čokoládu. Po vychladnutí dáme do chladničky. Najlepšie na celú noc, aby sa dobre schladila . Po vyšľahaní nám vznikne krásne zamatová parížska šľahačka. Použijeme ju na zdobenie mafinov.
Pred pečením si nad parou roztopíme čokoládu (100 g). Odložíme bokom, nech sa ochladí. Roztopíme aj maslo. Vajcia s cukrom našľaháme. Pridáme ochladené roztopené maslo, mlieko, čokoládu. Zakaždým dobre premiešame. Nakoniec prisypeme preosiatu múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva a sóda bikarbónou.
Papierové košíčky naplníme do 2/3. Pečieme pri 170 stupňoch v teplovzdušnej rúre cca 20 minút. Mafiny necháme dobre vychladnúť.
Avokádo prerežeme pozdĺžne až ku kôstke. Vrchnú polovicu otočíme proti smere hodinových ručičiek. Malou lyžičkou vyberieme dužinu do misky. Rozpučíme ju vidličkou, pridáme práškový cukor a citrónovú šťavu. Vymixujeme dohladka.
V mafine malým nožom v prostriedku vyrežeme malú dieru, dobre poslúži aj vykrajovač na jadrové ovocie. Naplníme avokádovou plnkou a odložíme do chladničky, kým si vyšľaháme šľahačku s roztopenou čokoládou.
Buďte opatrní , veľmi rýchlo sa prešľahá. Odporúčam šľahať na najnižších obrátkach. Parížsku šľahačku naplníme do cukrárenského vrecka a ozdobíme ňou mafiny.
Dobrú chuť 🙂
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/
Komentáre