/ Recepty /

Šťavnatý rebarborový koláč s tvarohom a lahodnou penou

Šťavnatý rebarborový koláč s tvarohom a lahodnou penou

Využite sezónu rebarbory a pripravte si s nami vynikajúci rebarborový koláč s tvarohom a lahodnou penou.

Ingrediencie:

cesto (plech 30 x 40 cm)
6 žĺtkov
150 g práškového cukru
250 g masla
100 ml sladkej smotany (príp. mlieka)
1 KL  prášku do pečiva
250 g polohrubej muky
1 vanilkový cukor

tvarohové cesto:
4 vajcia
750 g tvarohu
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
2 PL vanilkového pudingového prášku
štipka soli

okrem toho:

cca 500 g očistenej rebarbory

pena:
6 bielkov
150 g práškového cukru
štipka soli

Postup:
Rebarboru umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista. Pridáme po jednom žĺtku, zakaždým dobre vyšľaháme. Pridáme smotanu a opäť prešľaháme. Nakoniec ručne vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme na chvíľu bokom.

Urobíme tvarohové cesto. 4 žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme pudingový prášok, prešľaháme. Pridáme tvaroh a dobre prešľaháme. Z bielkov ušľaháme so štipkou soli tuhý sneh, ktorý ručne vmiešame opatrne do tvarohového cesta. Tvarohové cesto natrieme na prvé cesto a posypeme rebarborou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 – 35 minút.

Vyberieme z rúry a necháme trochu ochladiť. Teplotu v rúre znížime na 150 stupňov. Medzitým vyšľaháme 6 bielkov so štipkou soli na tuhú penu. Postupne pridáme práškový cukor a dobre vyšľaháme na hustú penu. Vyšľahané bielka pomocou cukrárenského vrecka ozdobne nanesieme na cesto a vrátime do rúry zapiecť penu do zlatohneda.

Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/ –>

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.