/ Recepty /

Obrátený koláč s rebarborou a jahodami

image 28416 25 v1

Kombinácia rebarbory s jahodami nesklamala ani pri tomto jednoduchom koláči. Skúste si ho pripraviť aj vy a napíšte nám, ako vám chutil.

Ingrediencie

50 g hnedého muscovadu cukru
10 g masla
cca 250 g jahôd rozdelených na polovicu
cca 360 g rebarbory (očistenej a nakrájanej na 1 cm kúsky )
125 g masla
1 1/2 šálky hladkej špaldovej múky
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
3/4 šálky hnedého cukru
2 vajcia
1 ČL vanilkového extraktu
1/2 šálky mlieka

Postup:

Rúru si predhrejeme na 190 stupňov. Tortovú formu s priemerom 20cm si vymažeme maslom (ja som použila s priemerom 25cm, preto je koláč skôr nižší).

Na panvici si roztopíme maslo , pridáme cukor a necháme roztopiť . Nalejeme na dno tortovej formy a obložíme rebarborou s jahodami (môžeme ešte posypať hnedým cukrom alebo poliať javorovým sirupom )

Potom si spolu vyšľaháme maslo s cukrom do peny, postupne zašľaháme aj vajcia, a nakoniec primiešame všetky ostatné prísady.

Cesto nalejeme na rebarborovo-jahodový základ a pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ďalších cca 30 minút. Kontrolujeme zapichnutím špajdle , ak je suchá, koláč je hotový 🙂

Necháme vychladnúť cca 10 minút , potom otvoríme formu, na koláč položíme tanier alebo tortový podnos a koláč preklopíme .

Odporúčam podávať za čerstva (na druhý deň už nechutí tak dobre) , napríklad aj s kopčekom šľahačky ,či zmrzliny 🙂


Dulce-de-leche.eu

Komentáre

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.