image 28416 25 v1

Obrátený koláč s rebarborou a jahodami

Kombinácia rebarbory s jahodami nesklamala ani pri tomto jednoduchom koláči. Skúste si ho pripraviť aj vy a napíšte nám, ako vám chutil.

Ingrediencie

50 g hnedého muscovadu cukru
10 g masla
cca 250 g jahôd rozdelených na polovicu
cca 360 g rebarbory (očistenej a nakrájanej na 1 cm kúsky )
125 g masla
1 1/2 šálky hladkej špaldovej múky
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
3/4 šálky hnedého cukru
2 vajcia
1 ČL vanilkového extraktu
1/2 šálky mlieka

Postup:

Rúru si predhrejeme na 190 stupňov. Tortovú formu s priemerom 20cm si vymažeme maslom (ja som použila s priemerom 25cm, preto je koláč skôr nižší).

Na panvici si roztopíme maslo , pridáme cukor a necháme roztopiť . Nalejeme na dno tortovej formy a obložíme rebarborou s jahodami (môžeme ešte posypať hnedým cukrom alebo poliať javorovým sirupom )

Potom si spolu vyšľaháme maslo s cukrom do peny, postupne zašľaháme aj vajcia, a nakoniec primiešame všetky ostatné prísady.

Cesto nalejeme na rebarborovo-jahodový základ a pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ďalších cca 30 minút. Kontrolujeme zapichnutím špajdle , ak je suchá, koláč je hotový 🙂

Necháme vychladnúť cca 10 minút , potom otvoríme formu, na koláč položíme tanier alebo tortový podnos a koláč preklopíme .

Odporúčam podávať za čerstva (na druhý deň už nechutí tak dobre) , napríklad aj s kopčekom šľahačky ,či zmrzliny 🙂


Dulce-de-leche.eu

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje