/ Recepty /

Magický rebarborovo-jahodový koláč

image 41212 25 v1

Isto sa pýtate, že prečo magický? Celá mágia tohto koláča spočíva v tom, že sa všetko spolu zmieša, naleje do formy, vloží do rúry a tam sa celá táto zmes pretransformuje na tri úplne rozdielne vrstvy: pudingovú, ovocnú a piškótovú.

Ingrediencie

2 dlhšie stonky rebarbory
5-6 jahôd
2 PL cukru
1 PL vody
4 vajcia
3/4 šálky kryštálového cukru (moja šálka má 250ml)
1 PL citrónovej šťavy
1 ČL vanilkového extraktu
110 g roztopeného masla
3/4 šálky hladkej múky
2 šálky mlieka

Postup

Rebarboru si nakrájame na menšie kúsky, cca 1cm. Nakrájame si aj jahody a s lyžicou vody a cukrom, si ich dusíme do mäkka. Trvá to približne 5-7 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť .

Medzitým si vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny, pridáme maslo, citrónovú šťavu, vanilku a múku. Potom prilejeme mlieko a na záver opatrne vmiešame vyšľahanú penu z bielkov. Cesto je veľmi riedke, ale tak to má byť . Nalejeme si ho do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom asi 20 – 24cm (dno je dobré vystlať aj papierom na pečenie, prípadne formu ešte z vonkajšej strany zabaliť do alobalu, lebo cesto ma sklony počas pečenia trochu vytiecť).

Na vrch rovnomerne rozložíme rebarboru s jahodami. Síce sa skryjú v ceste, ale snažte sa ich rozdeliť rovnomerne. Pečieme pri 160 stupňoch ,asi 50 minút.

Necháme vychladnúť 10 minút a potom vyberieme z formy. Môžeme podávať teplé, alebo dať do chladničky a podávať až neskôr. Ja odporúčam tú druhú možnosť, keďže ako čerstvý sa koláč veľmi zle krája.

Dulce-de-leche.eu

Komentáre

  1. Ja by som ho urobila presne naopak. Najskôr piškótové cesto, potom jahody s rebarborou a ako posledný, by šiel puding.

  2. Magicky asi len v tom ze si vykuzlite uzasne nervy. Strata casu!!! Ako ma kolac vystupit, aby z neho nebola nejaka podivna palacinkova placka, ked tam nie je nic kypriace. Nedotiahnuty recept a ja furt na taketo hovadiny sa chytim.

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.