Magický rebarborovo-jahodový koláč

09.06.2017
09.06.2017 (1)
Magický rebarborovo-jahodový koláč

Isto sa pýtate, že prečo magický? Celá mágia tohto koláča spočíva v tom, že sa všetko spolu zmieša, naleje do formy, vloží do rúry a tam sa celá táto zmes pretransformuje na tri úplne rozdielne vrstvy: pudingovú, ovocnú a piškótovú.

Ingrediencie

2 dlhšie stonky rebarbory
5-6 jahôd
2 PL cukru
1 PL vody
4 vajcia
3/4 šálky kryštálového cukru (moja šálka má 250ml)
1 PL citrónovej šťavy
1 ČL vanilkového extraktu
110 g roztopeného masla
3/4 šálky hladkej múky
2 šálky mlieka

Postup

Rebarboru si nakrájame na menšie kúsky, cca 1cm. Nakrájame si aj jahody a s lyžicou vody a cukrom, si ich dusíme do mäkka. Trvá to približne 5-7 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť .

Medzitým si vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny, pridáme maslo, citrónovú šťavu, vanilku a múku. Potom prilejeme mlieko a na záver opatrne vmiešame vyšľahanú penu z bielkov. Cesto je veľmi riedke, ale tak to má byť . Nalejeme si ho do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom asi 20 - 24cm (dno je dobré vystlať aj papierom na pečenie, prípadne formu ešte z vonkajšej strany zabaliť do alobalu, lebo cesto ma sklony počas pečenia trochu vytiecť).

Na vrch rovnomerne rozložíme rebarboru s jahodami. Síce sa skryjú v ceste, ale snažte sa ich rozdeliť rovnomerne. Pečieme pri 160 stupňoch ,asi 50 minút.

Necháme vychladnúť 10 minút a potom vyberieme z formy. Môžeme podávať teplé, alebo dať do chladničky a podávať až neskôr. Ja odporúčam tú druhú možnosť, keďže ako čerstvý sa koláč veľmi zle krája.

Dulce-de-leche.eu

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
Emília | 26.10.2017, 11:28
Ja by som ho urobila presne naopak. Najskôr piškótové cesto, potom jahody s rebarborou a ako posledný, by šiel puding.

Praktické rady, tipy a návody každých 7 dní.
 

Prečítajte si
Reklama