/ Recepty /

Slaná štrúdľa

slana strudla

Recept na slanú štrúdľu s vajíčkami, šunkou a zeleninou

Cesto: 
500 g lístkového cesta

Plnka: 
7 natvrdo uvarených vajec
250 ml kyslej smotany na šľahanie
1 vajce (nevarené)
1 KL vegety
trocha čierneho korenia
350 g mrazenej zeleninovej zmesi (mrkva, hrášok, kukurica)
100 g šunky nakrájanej na kocky

Na potretie: 
1 rozšľahané vajce

1. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na obdĺžnik 50 x 40 cm. Cesto natrieme smotanovou plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním kyslej smotany, 1 vajca (nevareného), vegety a čierneho korenia. Pozdĺž dlhšieho okraja uložíme tesne vedľa seba po dlhšej strane natvrdo uvarené vajcia.

2. Zeleninu krátko povaríme v osolenej vode a dáme na sito odkvapkať. Šunku nakrájame a zmiešame so zeleninou. Zeleninovú zmes nasypeme na vajcia uložené na lístkovom ceste.

3. Cesto s plnkou opatrne stočíme a prenesieme na vymastený plech. Cesto hore potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri teplote asi 210 °C asi na 20 – 25 minút.

TIP: Podávame teplé aj studené. Studené lepšie drží tvar pri krájaní.

Vyskúšané a osvedčené recepty Dr.Oetker

Komentáre

  1. Hanuli, skúsiš to?

Napísať odpoveď pre Mária Zrušiť odpoveď

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.