Slaná štrúdľa
Recept na slanú štrúdľu s vajíčkami, šunkou a zeleninou
Cesto:
500 g lístkového cesta
Plnka:
7 natvrdo uvarených vajec
250 ml kyslej smotany na šľahanie
1 vajce (nevarené)
1 KL vegety
trocha čierneho korenia
350 g mrazenej zeleninovej zmesi (mrkva, hrášok, kukurica)
100 g šunky nakrájanej na kocky
Na potretie:
1 rozšľahané vajce
1. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na obdĺžnik 50 x 40 cm. Cesto natrieme smotanovou plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním kyslej smotany, 1 vajca (nevareného), vegety a čierneho korenia. Pozdĺž dlhšieho okraja uložíme tesne vedľa seba po dlhšej strane natvrdo uvarené vajcia.
2. Zeleninu krátko povaríme v osolenej vode a dáme na sito odkvapkať. Šunku nakrájame a zmiešame so zeleninou. Zeleninovú zmes nasypeme na vajcia uložené na lístkovom ceste.
3. Cesto s plnkou opatrne stočíme a prenesieme na vymastený plech. Cesto hore potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri teplote asi 210 °C asi na 20 – 25 minút.
TIP: Podávame teplé aj studené. Studené lepšie drží tvar pri krájaní.
Hanuli, skúsiš to?
dobré