Dve ľahké a svieže letné jedlá
Galéria (5)

Dve ľahké a svieže letné jedlá

V tieto horúce dni vám dobre padne niečo ľahké a chutné. Jednoduché pokrmy, ktoré ponúkame, vám zaberú len zopár minút a výborne si na nich pochutnáte.

Galéria

Mozzarela s paradajkou

Hovorí sa, že oči jedia ako prvé. Pozrite sa preto, ako najefektnejšie podávať mozzarelu s rajčinou.

Čo budete potrebovať:

  • rajčiny/cherry rajčinky
  • (mini)mozzarelu
  • olivový olej
  • balzamikový krém
  • čerstvú bazalku
  • čierne olivy
  • korenie
  • šalát na ozdobenie podľa ľubovôle – ľadový alebo mixovaný

Postup práce:

  1. Rajčiny aj mozzarelu nakrájajte na kolieska.
  2. Na tanier ako podklad dajte trochu mixovaného šalátu. Ukladajte kolieska rajčín a mozzarely na seba (striedajte vrstvy).
  3. Pokvapkajte olivovým olejom, ozdobte balzamikovým krémom a korením.


Cestovinový šalát so zeleninou

Jednoduchý a sýty letný šalát.


Čo budete potrebovať:

  • cestoviny (skúste farebné
  • rajčiny alebo cherry rajčinky
  • paprika
  • šalátová uhorka
  • ľadový šalát
  • kukurica
  • tvrdý syr
  • biele korenie
  • biely jogurt alebo kyslú pochúťkovú smotanu
  • olivový olej

Postup práce:

  1. Dajte variť vodu do väčšieho hrnca, pridajte soľ a trochu olivového oleja. Keď voda začne vrieť, vysypte do nej cestoviny (ideálne je variť ich al dente (ani rozvarené, ani pritvrdé, v zásade však platí: pripravte si ich tak, ako chutia vám).
  2. Kým sa varia cestoviny, pripravte si zeleninu – pokrájajte na malé kúsky (šalát môžete využiť dvojako: potrhať na kúsky a pridať do misy alebo môžete využiť veľké listy, na ktorých budete servírovať šalát). Syr pokrájajte na kocky .
  3. Pridajte uvarené cestoviny, trochu olivového oleja a korenie.
  4. Nakoniec do šalátu zamiešajte biely jogurt alebo kyslú smotanu (môžete dať aj oboje).

Pripravila: Martina Deríková, Jana a Dano Veselskí
FOTO: Dano Veselský

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.

Kde sa diskutuje