Dve ľahké a svieže letné jedlá
V tieto horúce dni vám dobre padne niečo ľahké a chutné. Jednoduché pokrmy, ktoré ponúkame, vám zaberú len zopár minút a výborne si na nich pochutnáte.
Galéria
Mozzarela s paradajkouHovorí sa, že oči jedia ako prvé. Pozrite sa preto, ako najefektnejšie podávať mozzarelu s rajčinou.
Čo budete potrebovať:
- rajčiny/cherry rajčinky
- (mini)mozzarelu
- olivový olej
- balzamikový krém
- čerstvú bazalku
- čierne olivy
- korenie
- šalát na ozdobenie podľa ľubovôle – ľadový alebo mixovaný
Postup práce:
- Rajčiny aj mozzarelu nakrájajte na kolieska.
- Na tanier ako podklad dajte trochu mixovaného šalátu. Ukladajte kolieska rajčín a mozzarely na seba (striedajte vrstvy).
- Pokvapkajte olivovým olejom, ozdobte balzamikovým krémom a korením.
Cestovinový šalát so zeleninou
Jednoduchý a sýty letný šalát.
Čo budete potrebovať:
- cestoviny (skúste farebné
- rajčiny alebo cherry rajčinky
- paprika
- šalátová uhorka
- ľadový šalát
- kukurica
- tvrdý syr
- biele korenie
- biely jogurt alebo kyslú pochúťkovú smotanu
- olivový olej
Postup práce:
- Dajte variť vodu do väčšieho hrnca, pridajte soľ a trochu olivového oleja. Keď voda začne vrieť, vysypte do nej cestoviny (ideálne je variť ich al dente (ani rozvarené, ani pritvrdé, v zásade však platí: pripravte si ich tak, ako chutia vám).
- Kým sa varia cestoviny, pripravte si zeleninu – pokrájajte na malé kúsky (šalát môžete využiť dvojako: potrhať na kúsky a pridať do misy alebo môžete využiť veľké listy, na ktorých budete servírovať šalát). Syr pokrájajte na kocky .
- Pridajte uvarené cestoviny, trochu olivového oleja a korenie.
- Nakoniec do šalátu zamiešajte biely jogurt alebo kyslú smotanu (môžete dať aj oboje).
Pripravila: Martina Deríková, Jana a Dano Veselskí
FOTO: Dano Veselský
Komentáre