Kuracie prsia v kôprovo-medovej omáčke
Dnes vám prinášame recept, ktorý vás isto chytí za srdce. Kuracie prsíčka na vynikajúcej kôprovo-medovej omáčke.
Galéria
Ingrediencie:1 kg kuracích pŕs
1 cibuľa
2 PL medu
500 ml mäsového vývaru (alebo bujónu)
1 PL lyžica posekaného kôpru
soľ
biele mleté korenie
1 PL solamylu
olej
Tip na prílohu:
mrazená kukurica
opekané zemiaky
Postup:
Kuracie prsia narežeme na rezne, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme bielym korením. Mäso ošmáhneme z oboch strán a odložíme na chvíľu bokom.
Vo výpeku ošmáhneme cibuľu a pridáme med. Za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Podlejeme vývarom (ak nemáte, použite bujón).
Pridáme kopcovitú lyžicu posekaného kôpru.
Mäso vrátime späť do panvice.
Ak je potrebné, dolejeme vodou tak, aby bolo mäso zakryté. Dosolíme, dochutíme korením a necháme prevrieť, nech sa omáčka trochu zredukuje.
Omáčku zahustíme so solamylom rozmiešaným v malom množstve vody, necháme prevrieť a dobrotu máme hotovú.
Dobrú chuť!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/
Ošmáhneme – to je nejaký nový výraz????????????
Vysvetlim Vam co znamena?
recept je v pohode – nenáročnýá, teším sa na jeho odskúšanie, bude to určite výborné. Vďaka za tip na rýchly a chutný obed.