Šalát „Slnečnica“
Pani Adriana nám poslala recept na prípravu veselého a estetického šalátu. Podávajte ako slnečnicu :)
Galéria
Suroviny:dve kuracie prsia
gyros korenie
2 PL oleja
1 šampiňóny v sladkokyslom náleve
2 varené mrkvy
3 vajcia uvarené natvrdo
1 stredne veľký pór (možno použiť aj cibulu)
1 majonéza
1 konzerva kukurice
zelené bylinky (kôpor alebo petržlenová vnať, posekať)
slané chipsy Pringles alebo iné (na lupienky)
Postup:
1. Kuracie prsia porežeme na tenšie pásiky, posypeme gyros korením a premiešame 2 PL oleja. Odložíme do chladničky aspoň na pol hodinu, mäso sa môže marinovať aj dlhšie.
2. Medzitým si uvaríme vajcia a mrkvu. Necháme vychladnúť a očistíme od šupky.
3. Mäso vylejeme na rozohriatu panvicu a orestujeme cca 10 minút. Odložíme bokom a necháme vychladnúť.
4. Pór nakrájame na krúžky a zalejeme vriacou vodou. Asi po 10 minútach vodu zlejeme a necháme vychladnúť. Pred použitím treba vodu z póru dôkladne vytlačiť. Ak použijete cibuľu, postupujte rovnako, iba ju pokrájajte na drobné kocky. Šampiňóny zlejeme, pokrájame na menšie kúsky. Kukuricu scedíme.
5. Keď máme všetky suroviny pripravené, začíname vrstviť šalát. Ako prvé uložíme do stredu taniera mäso. Potrieme majonézou a pridávame vrstvy:
– postrúhanú mrkvu, potrieme majonézou
– pridáme šampiňóny a opäť potrieme majonézou
– pór/cibuľa, majonéza
– vajcia a opäť tenká vrstva majonézy.
Poslednou vrstvou je kukurica. Po kukurici je vhodné dať šalát do chladničky, aby sa chute prepojili.
Tesne pred podávaním ozdobíme zeleným posekaným petržlenom, prípadne pažitkou a pridáme lupienky. Lienka je z koktejlových paradajok a čiernej olivy. Lupienky pridávame pred podávaním, pretože keď postoja v šaláte, tak zmäknú. Užite si to!
Zdroj: www.adkas-tastyfood.blogspot.com
Adriana
–>
zlaty napad:) super
Samá majonéza – na posratie.