/ Recepty /

Rajčinové prekvapenie

rajcinove prekvapenie

Ak máte radi ľahké a rýchle jedlá, vyskúšajte naše recepty. Ich príprava je veľmi jednoduchá – hodia sa ako ľahká večera či na rýchle občerstve pre nečakaných hostí, prípadne ako sladké pokušenie za obedom.

Potrebujete:

  • 8 väčších rajčín
  • tuniak (kúsky) v oleji (1 väčšia konzerva alebo 2 menšie)
  • kukurica
  • 1 až 2 PL masla (ako komu chutí)
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľu
  • horčicu
  • soľ
  • petržlenovú vňať (na ozdobenie)


Pracovný postup:

  1. Z umytých rajčín odrežte vrch (klobúčik). Vnútrajšok vydlabte lyžičkou a dajte do misky. Pridajte najemno nakrájanú cibuľku (ak je pre vás cibuľa ťažká, pokojne ju vynechajte), kukuricu, soľ, korenie a olej z tuniaka a nechajte chvíľu odstáť.
  2. Pridajte tuniaka (nemusíte celého, trochu si odložte bokom, zíde sa na záver) a na kocky pokrájané natvrdo uvarené vajíčka, maslo a za malú lyžičku horčice a premiešajte.
  3. Rajčiny naplňte pripravenou plnkou, ktorú ozdobíte ešte trochou tuniaka a petržlenovou vňaťou, a prikryte zrezaným klobúčikom.

Komentáre

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.