Rajčinové prekvapenie
Ak máte radi ľahké a rýchle jedlá, vyskúšajte naše recepty. Ich príprava je veľmi jednoduchá – hodia sa ako ľahká večera či na rýchle občerstve pre nečakaných hostí, prípadne ako sladké pokušenie za obedom.
Galéria
- 8 väčších rajčín
- tuniak (kúsky) v oleji (1 väčšia konzerva alebo 2 menšie)
- kukurica
- 1 až 2 PL masla (ako komu chutí)
- 2 vajcia
- 1 cibuľu
- horčicu
- soľ
- petržlenovú vňať (na ozdobenie)
Pracovný postup:
- Z umytých rajčín odrežte vrch (klobúčik). Vnútrajšok vydlabte lyžičkou a dajte do misky. Pridajte najemno nakrájanú cibuľku (ak je pre vás cibuľa ťažká, pokojne ju vynechajte), kukuricu, soľ, korenie a olej z tuniaka a nechajte chvíľu odstáť.
- Pridajte tuniaka (nemusíte celého, trochu si odložte bokom, zíde sa na záver) a na kocky pokrájané natvrdo uvarené vajíčka, maslo a za malú lyžičku horčice a premiešajte.
- Rajčiny naplňte pripravenou plnkou, ktorú ozdobíte ešte trochou tuniaka a petržlenovou vňaťou, a prikryte zrezaným klobúčikom.
Komentáre