Grilované kuracie prsia s mrkvou na smotane
Dnes Vám ponúkame recept na prípravu kuracieho mäsa na grile.
Galéria
Ingrediencie:800 až 1000g kuracie prsia
steakové korenie
soľ
1 PL oleja
Omáčka:
500 až 700 g mrkvy
250 až 500 ml zeleninového vývaru
1 PL medu
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
250 ml smotana na varenie
1 PL solamylu
2 PL oleja
soľ
biele mleté korenie
Postup prípravy:
Mrkvu očistíme, narežeme na kolieska. Na panvici zahrejeme 2 PL oleja. Pridáme pokrájanú mrkvu a 1 PL medu. Popražíme spolu asi 7 minút. Mrkva pustí peknú žltú farbu. Podlejeme vývarom a mierne osolíme. Dusíme asi 20 minút. Pridáme smotanu. Za stáleho miešania privedieme omáčku k varu.
Ak je potrebné, môžeme zahustiť so Solamylom, ktorý sme rozpustili v malom množstve vody. Nakoniec pridáme pokrájanú petržlenovú vňať. Dochutíme bielym mletým korením, zamiešame a odstavíme zo sporáka.
Kuracie prsia prerežeme na polovicu, aby neboli také hrubé, neklepeme ich. V najhrubšej urobíme priečne zárezy. Osolíme, okoreníme. Opečieme na grile alebo na grilovacej panvici. Podávame s ryžou.
Dobrú chuť! 🙂
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk
–>
je to skvelé,ja dávam k tomu niekedy aj cestoviny
VYNIKAJUCEEEE ;), my robievame aj s hranolkami