/ Recepty /

Grilované kuracie prsia s mrkvou na smotane

grilovane kuracie prsia s mrkvou na smotane

Dnes Vám ponúkame recept na prípravu kuracieho mäsa na grile.

Ingrediencie:

800 až 1000g kuracie prsia
steakové  korenie
soľ
1 PL oleja

Omáčka:
500 až 700 g mrkvy
250 až 500 ml zeleninového vývaru
1 PL medu
2 PL nasekanej petržlenovej vňate
250 ml  smotana na varenie
1 PL solamylu
2 PL oleja
soľ
biele mleté korenie

Postup prípravy:

Mrkvu očistíme, narežeme na kolieska. Na panvici zahrejeme 2 PL oleja. Pridáme pokrájanú mrkvu a 1 PL medu. Popražíme spolu asi 7 minút. Mrkva pustí peknú žltú farbu. Podlejeme vývarom a mierne osolíme. Dusíme asi 20 minút. Pridáme smotanu. Za stáleho miešania privedieme omáčku k varu.

Ak je potrebné, môžeme zahustiť so Solamylom, ktorý sme rozpustili v malom množstve vody. Nakoniec pridáme pokrájanú petržlenovú vňať. Dochutíme bielym mletým korením, zamiešame a odstavíme zo sporáka.

Kuracie prsia prerežeme na polovicu, aby neboli také hrubé, neklepeme ich.  V najhrubšej urobíme priečne zárezy. Osolíme, okoreníme. Opečieme na grile alebo na grilovacej panvici. Podávame s ryžou.

Dobrú chuť! 🙂
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk
–>

Komentáre

  1. je to skvelé,ja dávam k tomu niekedy aj cestoviny

  2. VYNIKAJUCEEEE ;), my robievame aj s hranolkami

Pridať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.