image 34356 25 v1

Sezónna jahodová torta s bazou, ktorú netreba piecť

Kombinácia jahody a bazy nemôže dopadnúť zle, obzvlášť v podobe nepečenej torty.

Ingrediencie:

400 g maslových keksíkov
200 g masla
400 g gréckeho jogurtu
200 g vanilkového tvarohu
250 ml šľahačky
1/2 šálky bazového sirupu (množstvo upravte podľa chuti)
1 šálka cukru (taktiež si množstvo upravte podľa chuti)
8 plátov želatíny
cca 200 g jahôd

Poleva:

200 g jahôd
1 PL citrónovej šťavy
bazový sirup na dosladenie (pridávajte podľa chuti)
2 pláty želatíny
jahody na dozdobenie

Postup:

Maslové keksíky si rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Vystelieme nimi dno tortovej formy s priemerom cca 25cm. Odložíme do chladu. Medzitým si vymiešame spolu jogurt, tvaroh, cukor a bazový sirup. Primiešame vyšľahanú šľahačku a nakoniec želatínu, ktorú sme nechali postáť 10 minút v studenej vode. Po vybraní z vody si ju rozpustíme v hrnci alebo v mikrovlnke. Zmiešame s časťou krému a až potom zamiešame k celému krému.

Na keksíkový základ si dookola poukladáme polovičky jahôd. Ukladáme ich reznou stranou smerom ku forme. Polovičky jahôd si poukladáme aj do stredu formy. Na jahody nalejeme pripravený jogurtový krém a dáme stuhnúť aspoň na 6 hodín. Potom si rozmixujeme jahody na polevu, aj spolu s citrónovou šťavou a bazovým sirupom, a zmiešame so želatínou (pripravenou rovnakým spôsobom ako na krém ). Odložíme na chvíľu do chladu, kým poleva nadobudne polotuhú konzistenciu. Potom ju navrstvíme na tortu, necháme stuhnúť a na záver dozdobíme čerstvými jahodami.

dulce-de-leche.eu

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.