Rýchle mandľové hviezdičky so škoricou
Mandle, škorica, med, citrón... Už zloženie napovedá, že sa jedná o skvelú cukrovinku. Skúste aj vy tieto jednoduché, nenáročné a chutné hviezdičky.
Galéria
Ingrediencie:
500 g nelúpaných mandlí
300 g práškového cukru
Bielka z dvoch väčších vajec
2 KL medu
1 KL mletej škorice
strúhaná kôra z 1 citróna
trochu práškového cukru na podsypávanie
na cukrovú polevu:
1 bielok
100 – 120 g práškového cukru (viackrát preosiateho)
Postup:
Nelúpané mandle zomelieme, pridáme cukor, bielka, med, škoricu, citrónovú kôru a spracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na cca 5 mm hrúbku a malou formičkou vykrajujeme hviezdičky. Pri vaľkaní podsypeme práškovým cukrom a vrch prikryjeme alobalom, a tak vaľkáme.
Ukladáme na plech vyložený papierom. Viackrát preosiaty cukor vymiešame s bielkom. Bielkovou polevou opatrne potrieme škoricovo – mandľové hviezdičky a usušíme ich v rúre pri teplote 130 stupňov asi 10 minút (teplovzdušná rúra). Nesmú zhnednúť, musia ostať pekne biele. Uskladňujeme v dóze.
Komentáre