Ovsené lievance s jablkami a škoricou

16.06.2015
16.06.2015 (8) (2)
Ovsené lievance s jablkami a škoricou

Máte radi lievance a chceli by ste vyskúšať aj iné, možno trošku výživnejšie, nadýchanejšie a zdraviu prospešnejšie verzie? Máme pre vás recept na lievance, ktoré prospejú vášmu tráveniu a zároveň fantasticky chutia. Veľká časť múky je v nich nahradená ovsenými vločkami a nastrúhaným jablkom, vďaka čomu sú vláčne a plné vlákniny.

Ingrediencie:

400g ovsených vločiek
500 ml kyslého mlieka
2 bal. vanilkového cukru
1 bal. škoricového cukru
50 g masla
3 vajíčka
1/3 bal. prášku do pečiva
1 jablko
150g hladkej múky
nastrúhaná citrónová kôra
štipka soli 

Postup:

Ovsené lievance
1. Pripravíme si ingrediencie. Jablko nastrúhame na hrubšom strúhadle, maslo rozpustíme. 

Ovsené lievance

2. Vo väčšej mise zmiešame kyslé (acidofilné) mlieko s vločkami, vanilkovým a škoricovým cukrom a štipkou soli. Primiešame vlažné rozpustené maslo (nesmie byť horúce)

Ovsené lievance

3. V múke si rozmiešame prášok do pečiva a následne múku aj s práškom zamiešame do cesta. Pridáme 3 vajcia a celé dôkladne premiešame. 

Ovsené lievance

4. Do cesta vmiešame nastrúhané jablko a citrónovú kôru. Dobre premiešame.

Ovsené lievance
Ovsené lievance

5. Na panvici určenej pre lievance (alebo na obyčajnej panvici na ktorú si položíme okrúhlu formičku na pečivo a do nej vlievame cesto) pripravíme lievance. Pred každou dávkou cesta panvicu potrieme troškou oleja. Z každej strany opekáme niekoľko minút, až kým nie sú lievance hotové. 

Ovsené lievance

6. Podávame ideálne ešte teplé s ovocím, džemom, šľahačkou či čokoládovou polevou. Sú výborné v kombinácii s lesným a exotickým ovocím. 

Želáme dobrú chuť!

Text a foto: Anna Martausová

Komentáre

Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
elisabeth | 16.04.2018, 14:15
Monika má pravdu, cesto je veľmi husté, myslím, že niekde v recepte je nejaká chyba. Tých ovsených vločiek treba ozaj 400 gramov ? Je to dosť hutné !
Monika | 20.06.2015, 08:48
S 0,5 l mlieka som mala cesto prilis huste, musela som dat skoro cely liter aby sa to dalo nalievat
Reklama