/ Recepty /

Ovsené lievance s jablkami a škoricou

Ovsené lievance s jablkami a škoricou

Máte radi lievance a chceli by ste vyskúšať aj iné, možno trošku výživnejšie, nadýchanejšie a zdraviu prospešnejšie verzie? Máme pre vás recept na lievance, ktoré prospejú vášmu tráveniu a zároveň fantasticky chutia. Veľká časť múky je v nich nahradená ovsenými vločkami a nastrúhaným jablkom, vďaka čomu sú vláčne a plné vlákniny.

Ingrediencie:

400g ovsených vločiek
500 ml kyslého mlieka
2 bal. vanilkového cukru
1 bal. škoricového cukru
50 g masla
3 vajíčka
1/3 bal. prášku do pečiva
1 jablko
150g hladkej múky
nastrúhaná citrónová kôra
štipka soli 

Postup:


1. Pripravíme si ingrediencie. Jablko nastrúhame na hrubšom strúhadle, maslo rozpustíme. 

2. Vo väčšej mise zmiešame kyslé (acidofilné) mlieko s vločkami, vanilkovým a škoricovým cukrom a štipkou soli. Primiešame vlažné rozpustené maslo (nesmie byť horúce)

3. V múke si rozmiešame prášok do pečiva a následne múku aj s práškom zamiešame do cesta. Pridáme 3 vajcia a celé dôkladne premiešame. 

4. Do cesta vmiešame nastrúhané jablko a citrónovú kôru. Dobre premiešame.


5. Na panvici určenej pre lievance (alebo na obyčajnej panvici na ktorú si položíme okrúhlu formičku na pečivo a do nej vlievame cesto) pripravíme lievance. Pred každou dávkou cesta panvicu potrieme troškou oleja. Z každej strany opekáme niekoľko minút, až kým nie sú lievance hotové. 

6. Podávame ideálne ešte teplé s ovocím, džemom, šľahačkou či čokoládovou polevou. Sú výborné v kombinácii s lesným a exotickým ovocím. 

Želáme dobrú chuť!

Text a foto: Anna Martausová

Komentáre

  1. S 0,5 l mlieka som mala cesto prilis huste, musela som dat skoro cely liter aby sa to dalo nalievat

  2. Monika má pravdu, cesto je veľmi husté, myslím, že niekde v recepte je nejaká chyba. Tých ovsených vločiek treba ozaj 400 gramov ? Je to dosť hutné !

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.

Ak už registráciu máte, prihláste sa.