/ Recepty /

Jablkový cheesecake so škoricou

image 23486 25 v1

Neodolateľný cheesecake s jablkami poliaty vábivou škoricovou polevou.

Ingrediencie:

Základ:

220 g maslových sušienok
hrsť pekanových orechov
100 g masla

Plnka:

500 g mascarpone alebo iného krémového syru
1 kyslá smotana
3 vajcia
1 detská jablková výživa (jablkové pyré)
1 PL mletej škorice
½ – 3/4 šálky hnedého cukru (podľa chuti )
1 PL kukuričného škrobu

Poleva:

jablká (množstvo závisí od veľkosti , ja som použila asi 5 – 6 maličkých)
1 PL masla
1/4 šálky detskej jablkovej výživy (jablkové pyré)
1 ČL škorice
1 PL hnedého cukru
2-3 PL vody

Postup:

Sušienky si pomelieme s pekanovými orechmi a zmiešame s roztopeným maslom. Potom nimi vystelieme dno a trochu aj boky tortovej formy (priemer cca 25 cm).

Odložíme zatiaľ do chladu.

Medzitým si pripravíme plnku a to tak, že si spolu zmiešame všetky suroviny na hladký krém.
Nalejeme na sušienkový základ a pečieme v predhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 1 hodinu. (odporúčam piecť vo vodnom kúpeli, alebo dať na spodok rúry plech s vodou ). Po upečení rúru vypneme, dvierka jemne pootvoríme a cheesecake v nej necháme postáť aspoň 30 minút.

Vyberieme, necháme úplne vychladnúť a vložíme do chladničky na aspoň 6 hodín.

Jablká si ošúpeme, nakrájame na tenké mesiačiky a asi 3 minúty smažíme na masle. Vychladnuté potom ukladáme na cheesecake a na záver polejeme škoricovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že si na panvici privedieme k varu jablkovú výživu, škoricu, hnedý cukor a vodu, a miešame, kým nám nevznikne polohustá omáčka karamelovej konzistencie. Dobrú chuť!





dulce-de-leche.eu
 

Komentáre

  1. vyborny kolacik

  2. Katarína Mikulová says:

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.