/ Recepty /

Rýchla a mimoriadne jemná bublanina, ktorej neodoláte

image 29025 25 v1

Bublanina, ktorá je nenáročná na prípravu, a ktorá vás prekvapí svojou jemnou piškótovou štruktúrou. Najlepšie chutí s čerstvým kyseľkavým drobným ovocím.

Ingrediencie:

rozpis na plech 30 x 40 cm

1 šľahačková smotana 250 ml
2 poháre jemného kryštálového cukru
3 poháre polohrubej múky ( preosiatej)
4 vajcia
1 prášok do pečiva
čerstvé, drobné ovocie
pohár = 250 ml

Postup:

Vajcia šľaháme s cukrom. Dobre našľaháme, kým sa cukor nerozpustí a vajcia zdvojnásobia svoj objem.

Jemná ovocná bublanina

Potom pridáme šľahačkovú smotanu a opäť dobre prešľaháme.

Jemná ovocná bublanina

Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Jemná ovocná bublanina

Opatrne premiešame a vylejeme na tukom vymastený a múkou popypaný plech.

Jemná ovocná bublanina

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 – 20 minút. Necháme vychladiť.

Jemná ovocná bublanina

Pred podávaním môžeme poprášiť práškovým cukrom a dozdobiť čerstvým ovocím.

Jemná ovocná bublanina

Dobrú chuť 🙂

adkas-tastyfood.blogspot.co.uk

Komentáre

  1. Dusan Kubovcak says:

    …treba vyskusat…-;)!
    DK

  2. Upiekla som bublaninu, ale mám ju suchú. Niečo v recepte asi nesedí, cesto bolo tuhšie. Zjesť sa to dalo ale už ju robiť nebudem.

    1. Ani ja, podľa obrázku by mala byť ľahučká, nadýchaná. Tiež sa dala zjesť, ale moje očakávanie nesplnila.

    2. Mali ste zienky pridat olej. Ja som pridala a nemam problem 🙂

      1. Ahoj Luci a koľko si pridala toho oleja?

    3. Ma tam ísť len 1 pohár cukru a 2 poháre múky Julia

  3. zdá sa mi veľa vajec a možno by bol dobrý olej

  4. Ziadny olej tam nejde. Ta bublanina je presne taka nadychana ako vyzera na obrazku. Je to stary, xy krat odskusany recept, Jemna piskota v spojeni s kyselkavym ovocim je skvela kombinacia. Toto nie je tazka olejova bublanina. Pod receptom mate vzdy uvedeny link, tak by bolo vhodne kontaktovat autora receptu. Redakcia neodskusava recepty, len ich publikuje.

  5. je rýchla, jemná ,nadýchaná a lahodná…

  6. bublanina

  7. Neodporúčam. 🙁

  8. Ja som ju skúšala urobiť včera a je vynikajúca

  9. no,mne sa podarila presne ako píše recept .ale namiesto sucheho ovocia som dal rozmrazené čučoriedky spolu s rozmrazenými jahodamii .pustilo to šťavu a je to super,.dakujem

  10. Husté cesto.. nespokojnosť..

  11. olga cidorikova says:

    Práve teraz som bublaninku dopiekla. Nemá chybu, vonia celý bytík… mňaaam, už sa teším, že poteším aj kamarátku 😀

  12. Pečiem ho už pol hodinu a stale surovy.Cesto velmi huste.Robila som ho presne podla receptu a katastrofa.Žial uz posledny krat.Myslim ze v recepte asi nievo chyba…

  13. Cesto katastrofalne huste. Nieco v recepte je chybne uvedene.

  14. Nechutne. Uz to neurobim. xD

  15. Bublanina je suchá, úplne zlá, viac ju robiť nebudem a neodporúčam…

    1. Darinka says:

      Ano, cesto je tuhsie , ja nie som bohvieaka kucharka , upeciem sem tam nieco, tak olej ma nejako nenapadol a za sebou mam iba zopar nepodarenych bublanin ,mala som krabicu smotany 480 ml a tak som ju pouzila celu a nie 250 ml a zmenila som jeden pohar jemny krystalovy cukru a jeden 3/4 pohara kokosoveho palmoveho cukru . Vysla vyborne , je vlacna a vzdusna . Chcela som dat fotku ale neviem ako . 🙂

  16. Toto je jeden git💪. Neodporúčam.

  17. Je presne ako na obrázku. Výborná 🙃

  18. Uz som nepiekla niekoľko rokov a možno aj desaťročí… Nechuti mi olej v kolacoch … som vychovaná na maslovej bublanine. Ale už nemám chuť a čas zdržiavať sa dlhou prípravou akéhokoľvek jedla a tak som skúsila tento recept. Prečítala som si ingrediencie, povedala si, že to by šlo, zavrela stránku aj počítač a pustila sa do pečenia. Všetky ingrediencie (okrem ovocia) som dala naraz do jednej misy. Netušila som aké množstvo je jeden pohár (nedočítala som návod) tak som vzala aký mi prisiel pod ruku. Všetko som zamiešala metlickami na slahanie; Vtedy som si spomenula, že by som sa mohla pozrieť aj na technologicky postup. Ach jaj, celé zle. Tak som si dala záležať a dlhšie som slahala, aby sa do cesta dostalo čo najviac vzduchu. Cesto bolo hustejšie, priliala som slahacku( cca 100 ml), dala piecť. Bublanina ma prekvapila: je krehká, nadýchana a keďže som použila kokosový cukor nie je ani až tak sladká. Skvelý recept. A doporučujem aj môj eintopf postup.

Napísať odpoveď pre peter Zrušiť odpoveď

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.