Veľkonočný srnčí chrbát s orechami
Jednoduchý orechovo-čokoládový múčnik, ktorý si môžete ozdobiť podľa ľubovôle, prípadne nechať iba čokoládovú polevu. Ja som urobila marcipánových zajačikov, aktuálnych k nadchádzajúcim sviatkom.
Galéria
Ingrediencie:3 vajcia
150 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
100 g polohrubej múky
3 PL oleja
1/2 KL prášku do pečiva
2 PL rumu
50 g hrozienok
50 g posekanej čokolády
50 g posekaných orechov
štipka soli
100 g horkej čokolády
1 KL oleja
na zajačikov:
cca 100 g marcipánu
22 mandľových lupienkov
farebný peľ (na oči, ústa a nos)
Postup:
Žĺtka vyšľaháme s cukrami. Pridáme olej a rum, prešľaháme. Pridáme nasekané orechy, čokoládu a hrozienka. Prešľaháme. Ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Mieša sa to trochu ťažšie, lebo cesto je husté, ale od pridaného snehu z bielkov bude masa redšia a bude sa aj ľahšie miešať.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Ručne, jemne vmiešame do masy. Dávame pozor, aby sme penu nerozbili, lebo múčnik bude tuhý. Formu na srnčí chrbát vyložíme papierom na pečenie (možno aj vymazať a vysypať múkou) a celú masu vylejeme do formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov (teplovzdušná rúra) 45 minút. Kontrola špajlou. Vyberieme z rúry a necháme múčnik vychladnúť.
Pripravíme si z marcipánu ozdoby a necháme ich na tácke preschnúť (lepšie sa s nimi bude manipulovať). Prírodný marcipán je použitý na hlavičky, mandľové lupienky na ušká a z farebného peľu sú oči, nos a ústa. Roztopíme čokoládu nad parou za stáleho miešania, pridáme olej. Keď rozpustená čokoláda mierne ochladne, polejeme ňou zákusok. Ozdoby uložíme ešte pred stuhnutím čokolády.
Dobrú chuť a pekné sviatky !
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/
Ako dobrý recept až na to, že v ňom nie je napísané, koľko vajíčok treba keďže sa v recepte uvádzajú. Škoda.
Hned ako prva ingrediencia uvedene 3 vajcia…