/ Recepty /

Veľkonočný srnčí chrbát s orechami

velkonocny srnci chrbat s orechami

Jednoduchý orechovo-čokoládový múčnik, ktorý si môžete ozdobiť podľa ľubovôle, prípadne nechať iba čokoládovú polevu. Ja som urobila marcipánových zajačikov, aktuálnych k nadchádzajúcim sviatkom. 

Ingrediencie:

3 vajcia

150 g kryštálového cukru

1 vanilkový cukor

100 g polohrubej múky

3 PL oleja

1/2 KL prášku do pečiva

2 PL rumu

50 g hrozienok

50 g posekanej čokolády

50 g posekaných orechov

štipka soli

 
poleva:

100 g horkej čokolády

1 KL oleja

 

na zajačikov:

cca 100 g marcipánu

22 mandľových  lupienkov

farebný peľ (na oči, ústa a nos)

 

Postup:

Žĺtka vyšľaháme s cukrami. Pridáme olej a rum, prešľaháme. Pridáme nasekané orechy, čokoládu a hrozienka. Prešľaháme. Ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Mieša sa to trochu ťažšie, lebo cesto je husté, ale od pridaného snehu z bielkov bude masa redšia a bude sa aj ľahšie miešať.

Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Ručne,  jemne vmiešame do masy. Dávame pozor, aby sme penu nerozbili, lebo múčnik bude tuhý.  Formu na srnčí chrbát vyložíme papierom na pečenie (možno aj vymazať a vysypať múkou) a celú masu vylejeme do formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov (teplovzdušná rúra) 45 minút. Kontrola špajlou. Vyberieme z rúry a necháme múčnik vychladnúť.

Pripravíme si z marcipánu ozdoby a necháme ich na tácke preschnúť (lepšie sa s nimi bude manipulovať). Prírodný marcipán je použitý na hlavičky, mandľové lupienky na ušká a z farebného peľu sú oči, nos a ústa.  Roztopíme čokoládu nad parou za stáleho miešania, pridáme olej. Keď rozpustená čokoláda mierne ochladne, polejeme ňou zákusok. Ozdoby uložíme ešte pred stuhnutím čokolády.

Dobrú chuť a pekné sviatky !
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/

Komentáre

  1. Ako dobrý recept až na to, že v ňom nie je napísané, koľko vajíčok treba keďže sa v recepte uvádzajú. Škoda.

    1. Hned ako prva ingrediencia uvedene 3 vajcia…

Pridaj komentár

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám ani na ňu nebudeme nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov. Ak sa vám nechce zakaždým zadávať prezývku a email, využite možnosť bezplatnej registrácie.